Vrei să-i faci cuiva o surpriză – e mai bine să i-o spui dinainte?

0

Ai cumpărat, pentru tine și partenera ta, două bilete la concertul unui cântăreț pe care ea îl place în mod deosebit. Ce faci, aștepți până în ziua concertului, cu câteva ore înainte și-i spui atunci, de dragul surprizei sau îi spui de pe acum?

Evident, răspunsul depinde și de psihologia celui căruia îi faci cadoul. Sunt unii oameni care adoră surprizele mai mult decât orice. În general însă psihologii sunt de acord că una dintre părțile cele mai plăcute ale unei activități e anticiparea acesteia.

Un studiu arată că oamenii care numai se gândesc că în viitorul apropiat vor vedea filmul lor preferat își cresc nivelul de endorfină cu 27%. Ceea ce înseamnă că o metodă bună să-ți faci mici injecții de plăcere e să-ți pui un calendar pe perete și să marchezi zilele de vacanță sau alte evenimente plăcute din viitor, fie el și mai îndepărtat. De câte ori te uiți la data marcată, simți bucuria anticipării.

Uneori, anticiparea e mai plăcută decât evenimentul în sine și de aceea consumatorii trebuie să reînvețe să-și amâne cumpărarea produselor dorite. Realitatea de după cumpărarea produsului e mai puțin spectaculoasă decât te aștepți deci dacă o amâni, trăiești mai mult timp bucuria anticipării.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger