Vrei să experimentezi România anului 2015?

1

Echipa proiectului ”Indicele de indignare” a lansat un apel de recrutare pentru un happening de durată, în cadrul căruia participanții vor experimenta activ România din 2015. După o perioadă de antrenamente, ei vor fi expuşi pe viu la o distopie într-un context real; imagini, scene, senzaţii dintr-un viitor sumbru, care, deşi fictiv, este probabil, se vor desfăşura la 40 de kilometri de Bucureşti.

 

imagine apel

 

Întregul proiect este rezultatul unui proces de documentare şi cercetare desfăşurat pe parcursul acestui an de o echipă de sociologi, artişti vizuali, activişti, actori şi regizori. Evenimentele vor utiliza şi se vor dezvolta pe baza resurselor performance-ului, cinematografiei şi ştiinţelor comportamentale. Pentru acest experiment, în care se va încerca o reconstruire anticipativă a României din anul 2015, organizatorii au nevoie să lucreze cu voi, tineri, activatori, indignați, artiști, oameni cu smartphone-uri și oameni de bună credință, cu spirit politic sau poate nu chiar, specialiști și nespecialiști. Participanții care răspund apelului de recrutare vor explora procesele psiho-sociale responsabile pentru apariția și evoluția coeziunii în grupuri. Datele acumulate vor fi folosite într-un happening care va începe în această toamnă. Invitații vor fi parte activă a unor acțiuni și experimente care pun în practică procese de solidarizare, indignare, coeziune, protest și reactie la injustiție.

De ce vrea ”Indicele de Indignare” să afle cum ar putea arăta România în doi ani? Pentru că, de multe ori, acţiunile puterii pun viitorul societăţii în pericol. Pentru că viitorul va fi mai pervers decât imaginaţia noastră. Pentru că viitorul de care ne e teamă poate fi anulat. Pentru că viiorul este acum.

Primele instantanee  din viitor le puteți primi după ce vă înscrieți aici. Mai multe despre proiectul ”Indicele de indignare” și despre etapele lui, puteți afla de pe pagina de Facebook sau de pe site-ul oficial. Deadline-ul pentru înscrieri este 20 septembrie, iar numărul maxim de participanți este de 50.

Indicele de Indignare este produs de Ofensiva Generozităţii şi finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Echipa proiectului este alcătuită din: Ioana Păun (coordonator proiect şi regizor), Maria Drăghici (documentarist si artist asociat), Dora Mircea-Radu (sociolog şi PR proiect), Fidelie Kalambayi (sociolog şi facilitator), Maria Pitea (scenograf), Ivo Furman (sociolog digital), Vlad Feneşan (regizor), Andrei Măjeri (producător executiv), Vlad Petri (documentarist şi operator), Adi Bulboacă (operator), Andrei Marcu (operator), Sever Bârzan (actor şi facilitator), Lucian Iftime (actor şi facilitator), Alice Monica Marinescu (actor şi facilitator), Monica Săndulescu (actor şi facilitator), Adrian Titieni (actor şi facilitator), Irina Ungureanu (actor şi facilitator).  

Consultantul proiectului este  Mihai Goţiu, jurnalist asociat este Gabriela Piţurlea, iar printre muzicienii invitați se numără Mihaela Mihai. La fața locului, vor mai fi Robin (de la Robin and the Backstabbers), precum și Mugur Grosu și Mihail Bumbeș (Miliția spirituală).


Un comentariu

  1. Pingback: Scurtissime – 18 Septembrie 2013 | Diverse | Robintel

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger