Votulmeu.com – Comparați-vă opiniile politice cu cele ale partidelor

1

Centrul pentru Studiul Democrației (Universitatea Babeș-Bolyai), eDemocracy Centre (Universitatea din Zurich) şi Centrul de Resurse pentru participare publică lansează VOTUL MEU, o busolă politică online pe tema parlamentarelor de pe 9 decembrie. Site-ul e disponibil în română și maghiară.

 

 

Pe toată perioada campaniei electorale, pe site-ul www.votulmeu.com, utilizatorii își vor putea exprima opinia cu privire la 30 de subiecte politice, ceea ce permite sistemului să compare pozițiile lor cu cele ale partidelor importante din România, atât pentru fiecare subiect în parte, cât și la nivel general. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a răspunde la o serie de întrebări suplimentare care sporesc acuratețea rezultatelor. Acestea sunt prezentate sub forma mai multor grafice și figuri, care permit utilizatorilor să își vizualizeze poziția raportat la fiecare partid, din mai multe perspective.

VOTUL MEU (aici și pagina de Facebook) este un instrument care nu recomandă utilizatorilor cu cine să voteze, ci să își compare propriile poziții cu cele ale partidelor. „Este important ca oamenii să voteze informaţi, să cunoască ce platforme electorale sunt mai apropiate de valorile lor personale”, spune Florina Presadă, de la Centrul de Resurse pentru participare publică. „Astfel de instrumente s-au dovedit utile cetăţenilor în alte ţări în perioada electorală în a-i ajuta să-şi formuleze sau clarifice opţiunile de vot”.

Acest proiect este independent politic, nu are niciun interes financiar, iar răspunsurile oferite de utilizatori rămân anonime. De asemenea, nu colectează date private precum număr de telefon, adresă sau e-mail. Datele obținute de cercetătorii care coordonează proiectul din răspunsurile utilizatorilor vor fi folosite strict în scop academic.


Un comentariu

  1. Pingback: 40,5% dintre utilizatorii platformei VotulMeu.com sunt în favoarea unirii cu Moldova | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger