Votul comisiei speciale pentru Roşia Montană pe proiectul de lege va fi dat luni

1

Comisia parlamentară specială pentru legea privind proiectul minier de la Roşia Montană a continuat, ieri, dezbaterile asupra proiectului, inclusiv cu dispute PSD – PNL purtate pe hol, în faţa jurnaliştilor, informează agenţia de presă Mediafax. Preşedintele comisiei, senatorul PSD Darius Vâlcov, a anunţat că votul final pe proiect va fi dat luni, 11 noiembrie, de către comisie, deşi, oficial, mandatul acestei comisii expiră duminică, 10 noiembrie.

 

SONY DSC

 

Motivul pentru care votul a fost amânat pe luni este ca atunci să poată fi prezenţi la muncă toţi cei 19 membri ai comisiei speciale, a precizat Vâlcov. El a spus că, deşi mandatul comisiei expiră duminică, o zi în plus va fi luată în calcul doar pentru acest vot final pe care comisia trebuie să îl dea. „Astă seară (joi – n.r.), indiferent de oră, plecăm cu tot raportul finalizat, urmând ca votul să îl dăm liniştiţi, odihniţi, nu după o muncă de 12 ore”, a spus senatorul, citat de Mediafax. Între unii dintre membrii comisiei (reprezentanţi ai PSD şi PNL, mai exact) au apărut ieri diverse disensiuni la dezbaterea raportului, care au dat naştere unor dialoguri tensionate.

Tot ieri, liderii USL au avut o şedinţă de urgenţă pe subiectul Roşia Montană, tocmai pe fondul disputelor din comisia specială, dar, informează surse citate de Mediafax, nu au ajuns la un consens.

 

Sursa: Mediafax

Foto: TOTB

 

UPDATE

Potrivit site-ului Pe Surse.ro, care invocă surse parlamentare PSD şi PNL, ar exista o înţelegere între cele două partide asupra votului final de luni: ca acesta să fie negativ, adică să respingă proiectul de lege propus de Guvern acum mai bine de două luni, ba mai mult, proiectul să fie respins şi la votul în plen al Parlamentului, iar în raportul comisiei să se regăsească anumite recomandări, între care şi solicitarea, către Guvern, ca licenţa din 1999 să fie desecretizată (este vorba de licenţa acordată RMGC). Acelaşi site susţine, însă, că ar exista o strategie secundară care să permită începerea exploatării de la Roşia Montană – care ar fi scenariul în cauză puteţi citi aici.

 

Puteţi citi şi:

Un argument economic împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană

Roşia Montană – o bibliotecă de 6,3 trilioane de dolari

Cât timp va mai fi listată pe bursă Gabriel Resources?

EXCLUSIV TOTB: Raportul experţilor britanici despre importanţa Roşiei Montane pentru patrimoniul mondial


Un comentariu

  1. Pingback: Votul comisiei speciale pentru Roşia Montană pe proiectul de lege va fi dat luni | Radio GRADO

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger