Votează politicianul cel mai dăunător pentru mediu în 2012

22

Care să fi fost cel mai rău politician în anul ce a trecut de la Ziua Mediului 2011? Care îţi inspiră automat PERICOL şi indolenţă? Care îţi calcă pe nervi şi pe dreptul la un mediu curat? Organizatorii Green Awards s-au blocat în alegerea politicianului care să merite cartonaşul roşu şi titulatura de ”cel mai rău” și vă invită să îl desemnați.

Dintre zecile de nominalizaţi, au fost selectate 3 personalităţi – una mai nefastă decât alta pentru mediul din România. Pentru asta, au fost contabilizate declaraţiile dezastruoase făcute de aceştia în ultimul an şi reacţia societăţii civile care a taxat deciziile şi afirmaţiile cu care au ieşit la înaintare.

Unul susține și promovează interesele unor companii private deși are cea mai înaltă funcție publică, altul dă avize de descărcare arheologică a unor obiective istorice, iar cel de-al treilea dă liber la vânătoare în Delta Dunării. Răi sunt toţi 3, dar cine merită superlativul vă rugăm să ne ziceţi voi.

Cel mai votat politician va câștiga un premiu special în cadrul Galei Green Awards, pe 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului, şi va fi ştiut de toată presa pentru ”performanţa” sa.

Pentru voi, cetăţenii responsabili care alegeţi câştigătorul acestui Mare Premiu punem la bătaie două bilete la concertul Linkin Park (cea mai ecologistă formație rock, care promovează, în mod evident, parcurile lumii:) ), ce va avea loc pe 6 iunie la ROMEXPO.

Așadar, iată cele trei opțiuni:

1. Kelemen Hunor, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, în mandatul căruia s-a emis certificat de descărcare arheologică a masivului Cârnic de la Roșia Montana. Cerificatul acesta reprezintă primul pas spre scoaterea de pe lista patrimoniului istoric a principalului obiectiv care va fi distrus prin demararea proiectului de exploatare minisră de la Roșia Montana. Acesta a fost un moment deosebit de important în vara anului trecut, cand mai multe organizatii neguvernamentale și cetățeni au protestat în fața ministerului Culturii.

2. Traian Băsescu, Președintele României care, în anul ce a trecut a avut numeroase intervenții cu privire la beneficiile economice ale proiectului de la Roșia Montana al companiei RMGC și ale proiectului de exploatare a gazelor de șist al companiei Chevron. O atitudine de lobby-ist ce nu stă bine unui președinte de țară.

3. Deputatul Vasile Gherasim, fost președinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, care a inițiat o propunere de modificare a legii Rezervației Delta Dunării, care ar fi permis vânătoarea în rezervație.

Alegeţi 1, 2 sau 3, într-un comentariu, iar Ecopolis și Salvați Delta vor premia ce decideţi! Nu uitați să menționați cum vă numiți! Alegeţi cu grijă! O faceţi pe termen lung!

Green Awards se află la cea de-a cincea ediție și reprezintă evenimentul anual în care organizațiile de mediu dau premii persoanelor publice care s-au făcut remarcate, în intervalul unui an, negativ sau pozitiv, prin acțiunile lor în probleme de protecție a mediului. Organizatorii evenimentului sunt Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Fundația Terra Mileniul III, Alma-RO și WWF România.


22 de comentarii

  1. 2.!!! Traian Băsescu, “Președintele României care, în anul ce a trecut a avut numeroase intervenții cu privire la beneficiile economice ale proiectului de la Roșia Montana al companiei RMGC și ale proiectului de exploatare a gazelor de șist al companiei Chevron. O atitudine de lobby-ist ce nu stă bine unui președinte de țară.”

  2. ….din cate stiu din presa si reportaje tv cred ca cel mai mare daunator ,este UDMR-ul prin cativa reprezentanti ai sai ,care au ras un sfert din suprafata verde a Romaniei.D-ul verestoy attila este nr 1.Unii se chinuie sa planteze altii sa taie si sa se imbogateasca .Rusine rusine rusine .Tara lui Dorel !!!! cu base complice fireste.sper sa plateasca pentru tot raul facut in aceasta tara.

  3. Traian Basescu. Declaratiile lui au tinut in viata compania Rosia Montana Gold Corporation pe bursa din Toronto. Mai mult, a incercat sa acrediteze ideea ca exploatarea gazelor de sist prin fractionare hidraulica, de catre Chevron, nu va dauna mediului, manipuland astfel cu buna stiinta opinia publica. Un lobbyist pentru marii poluatori. Jenant.

  4. Grigoroiu Teodora on

    1 – ministrul culturii care ar fi trebuit sa stie mai bine ce semneaza (exista si o serie de neconcordante intre ce s-a spus si ce scrie in protocol) si in plus putea prin refuzarea semnarii acordului sa transmita un mesaj clar RMGC ca nu vom continua cu aceasta afacere paguboasa pentru mediul din Romania. Consider ca Basescu doar a avut “interventii” pentru ca in cele din urma ministrii mediului/culturii etc sunt cei care semneaza si e datoria lor sa fie bine informati si sa ia decizii corecte, autonome.

  5. Traian Băsescu. A exercitat presiuni imense pentru RMGC, şi a ‘certat’ populaţia că nu înţelege non-periculozitatea şi avantajele exploatării gazelor de şist.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger