Vom putea alege cine să ne administreze contul de Facebook după moarte

0

Începând din această săptămână, Facebook permite utilizatorilor americani să desemneze o persoană din lista de prieteni care să aibă acces la date ale conturilor personale, după moartea utilizatorilor. Această opţiune, intitulată contact de moştenire (legacy contact) apare în meniul de setări de securitate al contului. În scurt timp, opţiunea va fi disponibilă tuturor utilizatorilor.

 

Facebook-Legacy-Contact

 

Odată accesat acest contact de moştenire din meniu, putem selecta un anumit prieten din lista de Facebook care va putea controla, după moartea noastră, diverse elemente ale paginii pe care am deţinut-o, cum ar fi imaginile de profil şi de cover. Există totodată şi opţiunea ca, după moarte, pagina personală să fie şterasă.

Facebook lucrează deja la un sistem unde oamenii pot anunţa când un utilizator a decedat. Odată ce reţeaua socială verifică validitatea acestei informaţii — de cele mai multe ori căutând necroloage din ziare –, contul devine “memorializat”Conturile memorializate nu mai apar în niciun alt loc public de pe Facebook şi nu se mai numără printre sugestiile făcute prietenilor din listă.

Acum, după noile reglementări legate de controlul paginilor după moartea utilizatorilor, persoana desemnată să administreze pagina memorializată va putea, de pildă, răspunde cererilor de prietenie, va putea rearanja postări de pe pagină şi schimba imaginile de profil. Totodată, va putea descărca arhiva de fotografii şi postări a utilizatorului decedat, dacă a primit această permisiune. Aceste persoane de contact pentru “moştenire” nu pot citi mesajele şi nici nu pot schimba setările contului.

Sursa: Mashable

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger