Vom avea telefoane inteligente care ne vor detecta starea de spirit

0

Compania Microsoft lucrează la dezvoltarea unei tehnologii pentru telefoane mobile inteligente care să permită acestora să detecteze starea de spirit a persoanei în mâna căreia se află şi să o transmită prietenilor săi din reţelele sociale digitale. Întreaga poveste este descrisă într-un studiu realizat de Microsoft Research Asia.

 

 

Compania testează, în prezent, modul de funcţionare a unor senzori de dispoziţie pe telefoanele inteligente, senzori care detectează starea de spirit a posesorului, cum se simte acesta într-un moment sau altul. Tehnologia se numeşte MoodScope şi va permite utilizatorilor de astfel de telefoane (şi de internet) să împărtăşească automat cu prietenii din diverse reţele digitale această stare de spirit sau schimbarea ei, în timp real. Practic, MoodScope va măsura starea mentală a utilizatorului şi va clasifica stările – tensionat, fericit, supărat, plictisit, calm, stresat sau exaltat. „Dincolo de precauţiile privind intimitatea fiecăruia, aceste stări, dispoziţii, vor beneficia reţelelor sociale prin faptul că utilizatorii îşi pot împărtăşi automat starea de spirit şi, în acest fel, oamenii din reţea vor putea şti mai bine când şi cum să comunice unii cu alţii”, notează studiul citat.

Microsoft susţine că acesta este şi scopul dezvoltării acestei tehnologii: ca oamenii care interacţionează digital să ştie în ce stare se află cei care care vorbesc (spre exemplu, să ştii din timp dacă şeful tău este supărat sau bine-dispus, dacă tocmai vrei să mergi să ceri o mărire de salariu). „Utilizatorii vor putea comunica mai bine, mai aproape de modul în care o fac în viaţa reală, când stările de spirit pot fi citite direct. Astfel, vom depăşi o barieră în mediul digital, în ceea ce priveşte împărtăşirea stării de spirit”, mai scrie studiul. Potrivit acestuia, Microsoft a construit, deja, un prototip care poate detecta dispoziţia cu acurateţe de 66%, în media. Într-un experiment cu 32 de participanţi, acurateţea a crescut la 95% în doar două luni de teste. Compania mai susţine că tehnologia va avea beneficii şi în alte sensuri: spre exemplu, sisteme precum Netflix sau Spotify vor putea face utilizatorilor anumite recomandări în funcţie de starea de spirit detectată de telefon şi împărtăşită automat pe reţelele sociale.

 

Sursa şi foto: Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger