Voluntariatul scade riscul de boli cardiovasculare

1

caringIată o legătură la care nu v-ați fi gândit. Se pare că acesta este primul studiu care se axează pe efectele fizice ale ajutorării altora. Autorii s-au întrebat ce beneficii asupra sănătății ar avea cei care își donează timpul altora, și nu cei care primesc ajutorul.


Cercetătorii de la Mount Sinai au împărțit un grup de elevi de liceu din Vancouver: 52 dintre aceștia și-au făcut orele de voluntariat toamna, iar cealaltă jumătate au așteptat primăvara. Cercetătorii nu au cerut foarte mult de la elevi, ci doar o oră pe săptămână făcând activități după școală cu elevi de școală primară.

Înainte și după începerea semestrului, cercetătorii au măsurat factorii de risc pentru boli cardiovasculare în cazul elevilor, printre care indicele de masă corporală, inflamarea și nivelul colesterolului. După doar zece săptămâni de voluntariat, voluntarii au avut un nivel semnificativ mai scăzut al factorilor de risc comparativ cu elevii din grupul care nu făceau încă voluntariat.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, și schimbările stării de spirit al elevilor, încrederea în sine și altruismul. Ei au spus, apoi, că voluntariatul ar substitui rețelele de suport care le lipsesc adolescenților cu risc de boli cardiovasculare.

Așadar, un motiv în plus să vă gândiți la a oferi timpul unor oameni care au nevoie, pentru că nu doar ei beneficiază de această experiență.

Sursa: The Atlantic


Un comentariu

  1. omg, what a pile bullshit, and you call it Think out of the box?! Rusine sa fie, voua ca postati un asemea rahat si celor care fac asemena cercetari ”semnificative”

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger