Voluntari pentru tinerii cu diabet – singura tabără de recreere terapeutică din România

0

Tabăra Yuppi este singura tabără de recreere terapeutică, gratuită pentru adolescenţii cu diabet din România. Organizată în totalitate de către voluntari, această tabără vrea să ofere adolescenţilor o lume de vis, un loc unde nu există boală, singurătate sau frică. În Tabăra Yuppi nu există competiţie, fiecare adolescent este acolo pentru a uita de diabet şi pentru a-şi depăşi propriile limite.

yuppi1

 

 

 

Dar pentru a oferi aceste posibilităţi tinerilor cu diabet, în fiercare an, voluntarii iau parte la un training de trei zile. În week-endul ce tocmai a trecut, între 28-30 iunie 2013, mai mult de 30 de voluntari au fost instruiţi de către o echipă de specialişti despre tot ce înseamnă recreere terapeutică, diabet juvenil, programe şi jocuri pentru adolescenți în cadrul Complexului Turistic Andrei, din Şăulia jud. Mureş – locaţia de tabără.

>> “Boala nu prea are legătură cu trăirea vieţii din plin”

Trainingul este o bună oportunitate pentru voluntari de a se cunoaşte mai bine, a afla informaţii despre ediţiile anterioare ale taberei şi de a înţelege de ce recreerea terapeutică oferă un ajutor acestor tineri în viaţa de zi cu zi.

“Am avut plăcerea să descopăr că voluntarii pe care i-am cunoscut în cadrul interviurilor de selecţie sunt la fel de entuziaşti, precum am visat să fie. Avem voluntari care revin pentru a treia oară în tabără, dar avem şi persoane care îşi dăruiesc concediul pentru a fi aici cu noi. Ne bucurăm enorm că prin acest training am ajuns la ultima treaptă în procesul de pregătire a taberei, şi mai este doar o lună şi puţin până la începerea taberei!”- declară Zsuzsa Laszlo, presedintele asociatiei.

Tabăra Yuppi va avea loc în acest an între 8-18 august, la Şăulia, judeţul Mureş. Pentru tinerii cu diabet va însemna o săptămână de activităţi pline de bucurie, precum tirul cu arc, pescuitul, călăritul sau atelierele de fotografie şi teatru.

Tabăra Yuppi se realizează cu sprijinul financiar al Fundaţiei Comunitare Cluj, Programul de Sănătate MOL, Eli Lilly SRL şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger