Vodca – 10 moduri neobişnuite de întrebuinţare

1

Una dintre cele mai populare băuturi spirtoase din lume, vodca a fost folosită încă din Evul Mediu în cele mai neaşteptate feluri pentru băutorul contemporan de rând, care preferă să o dea pe gât sau s-o savureze în cocktailuri. A fost vândută în farmacii, ca leac pentru aproape orice: de la colici şi infertilitate, până la ciumă. Aflaţi ce puteţi face cu vodca atunci când nu o beţi pur şi simplu.

1. Împrospătaţi-vă hainele

Vodca decimează bacteriile care provoacă mirosuri neplăcute, iar după ce se usucă, nu lasă nicio urmă olfactivă. Improvizaţi un pulverizator cu vodcă şi stropiţi-vă hainele, pentru a le păstra la adăpost de familia mirosurilor deranjante.

2.  Lustruiţi-vă obiectele de sticlă

Porţelanuri sau geamuri, toate pot fi făcute să strălucească cu câteva picături din licoarea vasodilatatoare. Înmuiaţi o bucată de ţesătură moale şi curată în vodcă şi frecaţi obiectele respective cu încredere.

3. Prelungiţi durata de viaţă a florilor

Dacă adăugaţi în vaza cu flori câteva picături de vodcă şi o linguriţă de zahăr, le veţi oferi plantelor o trataţie de zile mari, care le va păstra proaspete mai multă vreme. O dată la câteva zile, schimbaţi-le cocktailul.

4. Scăpaţi de insectele nedorite

Dacă insectele ca gândacii sau ţânţarii vă dau bătăi de cap şi vreţi să le eliminaţi în moduri mai puţin toxice, pulverizaţi puţină vodcă pe ele sau în zonele unde îşi fac apariţia.

5. Trataţi înţepăturile de meduză

În cazul în care, mergând la mare, vă pricopsiţi cu o înşepătură de meduză, tamponaţi-vă zona afectată cu vodcă – mult mai uşor de găsit la terase decât spirtul -, un bun dezinfectant şi calmant al durerii.

6. Asiguraţi-vă un păr strălucitor

Adăugaţi un dop de vodcă într-o sticlă de şampon. Veţi avea un păr mai curat şi mai strălucitor, cu un fir mai rezistent.

7. Scăpaţi de mucegai

Dacă vreţi să vă descotorosiţi de fungii care deteriorează calitatea aerului, puteţi înlocui spray-urile specializate cu un spray umplut cu vodcă. Pulverizaţi pe zonele mucegăite, lăsaţi să acţioneze 15 minute şi apoi înlăturaţi mucegaiul cu o periuţă veche de dinţi.

8. Faceţi tinctură de lavandă

Tinctura de lavandă, pe lângă parfumul relaxant, are proprietăţi curative în tratarea durerilor. Umpleţi un borcan un flori de lavandă şi acoperiţi-le cu vodcă. Închideţi ermetic borcanul şi lăsaţi-l trei zile la soare. Strecuraţi rezultatul printr-un filtru de cafea şi tinctura e gata.

9. Îmblânziţi durerea de măsea

Până să ajungeţi la dentist, puteţi să vă clătiţi zona afectată cu vodcă. Vă va dezinfecta gingia şi o va amorţi puţin, pentru a face durerea mai suportabilă.

10. Trataţi iritaţiile de la iederă sau urzici

Dacă v-aţi întâlnit cu două dintre cele mai neplăcute plante când vine vorba de atingere, folosiţi vodcă – cea mai tare pe care o găsiţi – pentru a tampona zonele iritate.

 

Foto: Free-extras.com

Sursă: The Daily Green


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger