Visele ne pot ajuta să ne întărim self-esteem-ul

0

Visele ne pot zdruncina, speria și, în unele cazuri, inspira, iar specialiștii spun că, mai nou, oamenii se folosesc de vise pentru a-și face viețile mai bune. Numeroși cercetători au crezut că visele reflectă pur și simplu aprinderi aleatorii ale semnalelor nervoase în timp ce dormim, însă părerea lor începe să se schimbe: visele joacă un rol important în clarificarea aspectelor care contează cu adevărat pentru noi.

„A visa înseamnă a gândi, însă într-o stare biochimică diferită”, explică Deirdre Barrett, autoarea unei cărți în care arată cum artiștii, oamenii de știință și atleții se folosesc de vise pentru a rezolva probleme în mod creativ. „Este o modalitate de contemplare mult mai vizuală, intuitivă și emoțională în comparație cu gândirea la trezie”. Intuitivitatea este ceea ce face ca așa-numitele vise-revelații să devină resurse prețioase.

„Visele îți pot asigura inspirație sau te pot ajuta să rezolvi anumite probleme pentru că mintea ta lucrează într-un mod diferit”, spune Barrett. Când cercetătoarea i-a inițiat pe subiecți într-o tehnică numită „incubarea viselor”, jumătate dintre ei au visat o problemă care îi măcina înainte de somn și 25% dintre ei au au avut un vis care le-a oferit o posibilă soluție pentru rezolvarea acelei probleme.

„Chiar dacă pare un limbaj bizar, criptic, dacă reușești să-l decodezi, ceea ce rămâne este sinceritatea cu tine însuți”, spune Lauri Quinn Loewenberg, membru al Asociației Internaționale pentru Studiul Viselor. „Când vei începe să-ți conectezi visele la viața trează, te vei putea vedea tine iar gândurile tale interioare vor părea mult mai clare”. Un pas important înspre clădirea self-esteem-ului.

Citiți și:

Cinci lucruri pe care ar trebui să le știți despre somn

Anestezia este mai apropiată de comă decât de un somn adânc

Foto: Flickr/Temari 09

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger