Virusul care ucide acneea

0

Oamenii de știință de la UCLA și de la Universitatea din Pittsburgh, SUA au descoperit un virus inofensiv care trăiește pe pielea oamenilor și care caută în mod natural și ucide bacteriile care cauzează coșuri. O veste bună, ne informează Phys.org, în condițiile în care acneea afectează milioane de oameni și există puține tratamente sigure și eficiente împotriva ei. Medicii s-ar putea folosi de viru pentru a stârpi cicatricile fizice și emoționale pe care le lasă bubițele purulente.

 

Cercetătorii americani au studiat doi microbi cauzatori de acnee, care împart același nume (Propionibacterium acnes) și trăiesc în porii pieliip și o familie de virusuri care trăiesc pe pielea umană. Aceștia din urmă sunt inofensivi pentru oameni, însă sunt programați cu funcția de a infecta și ucide bacteriile mai sus amintite care, atunci când împovărează sistemul imunitar, dă naștere bubițelor umflate și roșii asociate cu acneea.

Majoritatea tratamentelor de succes funcționează prin reducerea numărului de bacterii P. acnes, însă virusul proaspăt studiat pare să fie candidatul ideal pentru un tratament și mai eficient prin trăsăturile pe care le posedă: are dimensiuni mici, diversitate limitată și capacitatea de a-și ucide gazdele (bacteriile care dau coșuri). Mai multe, pe Phys.org.

 

Puteți citi și:

Se lucrează la un vaccin anti-acnee

Știința acneei: de ce ne apar coșuri

Oameni + microbi = viață


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger