Viitorul vehiculelor electrice: încărcare direct de la soare, cu propriul pavilion solar

0

Trecerea totală la vehicule electrice care să circule pe şoselele lumii va fi făcută când costul acestor vehicule va ajunge similar celui al maşinilor prezentului, consumatoare de combustibil clasic şi când vom avea infrastructura necesară pentru ca bateriile acestor vehicule să fie încărcate rapid şi uşor. Gândind în afara cutiei, acest proces de încărcare ar putea fi simplificat, după cum demonstrează creativii de la studioul de design şi arhitectură Synthesis Design + Architecture (SDA) din Los Angeles, SUA.

 

 

SDA a creat un pavilion solar extrem de uşor care se poate împătura şi devine suficient de mic încât să încapă în portbagajul maşinii. Când este scos afară şi înălţat, stă deasupra vehiculului electric şi încarcă bateria acestuia, gratuit, direct cu energie solară. Pavilionul solar a fost realizat pentru compania Volvo (reprezentanţa din Italia), pentru a ajuta la promovarea modelului de maşină hibrid Volvo V60 Plug-in Hybrid. Pavilionul este construit din fibră de carbon (tuburi din fibră de carbon) şi are o membrană de plastic pe deasupra, în care sunt „ţesute” panouri solare flexibile.

 

 

Cum pavilionul este extrem de uşor şi poate fi împăturat în aşa fel încât să încapă în portbagaj, poate fi dus oriunde cu maşina. La fiecare oprire a maşinii, pavilionul poate fi ridicat şi bateria primeşte încă o tură de energie, gratuită, direct de la soare (desigur, totul este să fie soare). La modelul Volvo V60, o încărcare completă a bateriei durează până la 12 ore. Astfel, ar fi chiar de preferat ca maşina să se încarce câtă vreme, spre exemplu, proprietarul este la birou, iar maşina în parcare. O posibilă problemă pentru acest pavilion ar fi vânturile puternice, care l-ar putea rupe; totodată, dată fiind dimensiunea lui, ar fi cam greu de folosit într-o parcare foarte aglomerată. Dar, deocamdată, produsul nu este destinat vânzării, ci a fost conceput ca şi prototip pentru a demonstra că există şi posibilitatea încărcării unei maşini electrice în mod gratuit.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger