Viitorul finanţelor personale: Carduri care vorbesc cu utilizatorii sau care afişează soldul

1

La 40 de ani de când banda magnetică a schimbat sistemul bancar pentru totdeauna, un nou tip de card va revoluţiona finanţele personale, informează Daily Mail.

Companiile din domeniu dezvoltă o serie de carduri care vorbesc cu deţinătorii. Acestea vor putea, de asemenea, să arate soldul. Cardurile cu pricina, care ar urma să fie introduse în Statele Unite în acest an, vor avea microprocesoare şi vor funcţiona pe baterii care durează până la trei ani.

Întrucât companiile se luptă cu frauda în creştere, cardurile vor afişa informaţii personale doar după introducerea unui cod.

Introducerea numărului pin în Europa care trebuie tastat la plata cu cardul a dus la scăderea fraudei dramatic – în Franţa, cu 80%. În Statele Unite, însă, modificarea nu se face aşa usor, în primul rând pentru că oamenii sunt îngrijoraţi de schimbări, iar modificarea a 600 de milioane de carduri nu este o sarcină uşoară.

Dar un grup mic de producători de carduri sunt determinaţi să schimbe modul în care americanii îşi cheltuie banii. Citibank a lansat cardul 2G care are o bandă magnetică programabilă şi butoane pentru ca utilizatorii să aleagă între a-l folosi cu funcţia de card sau pentru a-şi consuma punctele acumulate ca recompensă.

Mastercard a lansat un card care are un mic ecran LCD care afişează un cod unic pe care utilizatorul îl poate folosi pentru cumpărături online.

Se discută chiar înlocuirea cardurilor cu chip-uri în interiorul telefoanelor mobile cu ajutorul cărora se pot efectua plăţi. Bănci, furnizori de servicii telefonice, Google şi Apple lucrează la sisteme de plată pe mobil.

Dar astfel de tehnologie este la o distanţă de cel puţin cinci ani. Până atunci companiile de carduri continuă să joace un rol important în vieţile a 1,7 miliarde de deţinători de carduri din lume.

Foto: Flickr / Robert Scoble

Citiţi şi:

Cum să îţi foloseşti cu succes cardul în străinătate

Ce mai spune ştiinţa despre bani

5 feluri în care banca ne urmăreşte pas cu pas

Tags:Un comentariu

  1. “astfel de tehnologie este la o distanţă de cel puţin cinci ani.”
    sa revenim peste 1-2 ani la randul asta 😉

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger