Viitorii criminali pot fi identificaţi chiar de când au abia trei ani

0

Rădăcinile comportamentului criminal şi antisocial pot fi găsite în creierul copiilor de trei ani, spun cercetătorii. Aceştia susţin că tendinţele violente au o bază biologică, iar testarea şi scanarea creierului le poate scoate la iveală.

Ei spun că identificând ce copii au potenţialul de a crea probleme, pot fi aplicate tratamente pentru a-i ţine pe “calea cea dreaptă”.

Prof. Adrian Raine, criminolog britanic, spune, pentru The Telegraph, că sociopaţii şi criminalii au zone ale creierului mai mici, precum amigdala creierului şi cortexul prefrontal, ambele reglementând şi controlând emoţia şi comportamentul. El mai spune că lipsa temperării unui copil la pedeapsă, înainte de a ieşi la iveală comportamentul distrugător, este un indicator puternic.

Dr. Nathalie Fontaine spune, la rândul său, că cei mici până la patru ani au trăsături dure precum lipsa vinovăţiei şi a empatiei, care pot, de asemenea, să indice viitoare probleme.

Ambii cercetători susţin că identificarea acestor probleme din timp este importantă pentru a preveni ca aceşti copii să devină criminali.

Dr. Raine spune că terapia poate include consiliere pentru a combate problemele comportamentale, medicamente pentru creier şi alimentaţie bogată în Omega 3. El recunoaşte implicaţiile etice ale tratării copiilor înainte de fi făcut ceva rău, dar spune că factorii biologici nu trebuie ignoraţi.

Dr. Fontaine spune că cercetările arată că sancţionarea nu funcţionează. “Dacă putem identifica aceşti copii din timp îi putem ajuta şi pe ei şi pe familiile lor”, spune aceasta.

Foto: Flickr / Akira Ohgaki

Citiţi şi:

Copiii prefabricaţi ai viitorului. Când science fiction-ul va deveni realitate

Copilul consumă reclama sau reclama consumă copilul? Despre marketingul pentru copii

Antrenamentul corpului şi minţii tratează oboseala cronică

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger