VIER PFOTEN va prelua leii și urșii lui Nuțu Cămătaru

0

Organizația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN se va implica mâine în operațiunea de preluare a celor 4 lei și 2 urși deținuți de Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, la solicitarea autorităților competente în acest caz.

 

 

În cursul zilei de mâine, 27 februarie 2013, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGPR), Autorității Sanitar-Veterinare (ANSVSA) și Gărzii Naționale de Mediu (GNM) vor prelua animalele sălbatice confiscate de la Nuțu Cămătaru pentru a fi duse la Zoo Bucov, Ploiești.

La cererea autorităților, specialiștii VIER PFOTEN vor asigura logistica și buna desfășurare a operațiunilor de trachilizare și transport în cazul celor 4 lei și 2 urși. Animalele vor fi verificate medical și tranchilizate de către medicii VIER PFOTEN, care le vor supraveghea pe tot parcursul transportului asigurat de organizație.

Animalele vor fi transferate la Zoo Bucov, Ploiești, unde vor fi adăpostite temporar în amplasamentele existente. În prezent, VIER PFOTEN analizează mai multe posibile soluții privind adăpostirea permanentă a animalelor: transferul leilor în rezervația LIONSROCK din Africa de Sud, transferul urșilor într-o din rezervațiile de urși ale VIER PFOTEN din Europa sau amenajarea pentru animale a unui amplasament la Zoo Bucov, după cele mai înalte standarde internaționale privind bunăstarea animalelor.

„Animalele au fost bine întreținute, însă nu aveau carnete de sănătate și nici alte documente care să ateste că erau deținute legal și că au fost sub supravegherea unui medic veterinar. Salutăm viteza de reacție a autorităților în acest caz și sperăm ca această rapiditate să se manifeste și în cazul altor animale sălbatice deținute ilegal în captivitate privată”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte VIER PFOTEN.

Potrivit legislației, deținerea în captivitate a animalelor sălbatice este permisă persoanelor fizice numai cu acordul scris al ANSVSA și pe o perioadă de timp limitată. Încălcarea prevederilor legale privind deținerea și comercializarea animalelor sălbatice este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă penală de la 500 de lei la 10 000 lei și confiscarea animalelor.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger