VIER PFOTEN începe proiectul de sterilizare a animalelor fără stăpân din Capitală

1

Organizația VIER PFOTEN anunță începerea proiectului de sterilizare a câinilor și pisicilor fără stăpân de pe întreg teritoriul Capitalei, în baza Protocolului încheiat cu Primăria Municipiului București. Campania va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, marcarea cu crotaliu, înregistrarea și returnarea în teritoriu a animalelor fără stăpân de pe străzile Capitalei.

Medicii VIER PFOTEN vor opera într-o clinică special amenajată în incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Bucureștenii care doresc să dea o mână de ajutor echipei VIER PFOTEN pot veni cu animalele fără stăpân la clinică. Ei pot suna pentru programare la numărul de telefon 021.316.77.31.

„Suntem mulțumiți că am reușit să punem la punct toată logistica pentru acest proiect mult așteptat. Sperăm că efortul nostru să fie apreciat de către toți locuitorii Bucureștiului și să nu mai fim martorii unor acțiuni incalificabile, de otrăvire a câinilor fără stăpân, ca cele de la începutul acestui an. Este orașul nostru, al tuturor, și trebuie să ne asumăm cu toții rezolvarea problemei câinilor fără stăpân într-un mod uman și eficient pe termen lung. Sperăm să primim o mână de ajutor și din partea cetățenilor”, a declarat Anca Tomescu, coordonator al proiectului Animale fără Stăpân VIER PFOTEN.

În baza Protocolului, Fundația VIER PFOTEN se angajează să sterilizeze din fonduri proprii câinii și pisicile fără stăpân, iar municipalitatea garantează faptul că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora. După perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.

VIER PFOTEN va derula în paralel proiectul de sterilizări din Sectorul 6 al Capitalei început în martie, anul trecut. Pe parcursul ultimului an, medicii VIER PFOTEN au sterilizat în București peste 2.500 de animale fără stăpân, majoritatea câini.

Ultima campanie de sterilizări derulată de VIER PFOTEN în București a avut loc în perioada septembrie 2010 – martie 2011, când au fost sterilizate circa 3000 de animale fără stăpân.

Sursa: VIER PFOTEN

Foto: George Nedelcu


Un comentariu

  1. Pingback: Kóbor kutyáink: mi is segíthetünk a menhelyeknek, állatvédőknek » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger