VIER PFOTEN critică vânzarea de animale la PET EXPO București

0

Cu ocazia Târgului de animale PET EXPO, care va avea loc în acest week-end, în Capitală, Fundația VIER PFOTEN recomandă cetățenilor să aleagă varianta adopțiilor și să nu cumpere animale expuse în spații publice, precum târgurile sau pet-shop-urile.

Comerțul cu animale de companie a înflorit în România, în ultimii ani. Din nefericire, expunerea animalelor în expoziții sau pet-shop-uri încurajează decizii emoționale ale cumparatorilor, care achiziționează animalul și, în multe cazuri, îl abandonează atunci când responsabilitatea întreținerii lui devine prea mare.

Totodată, în locurile de vânzare normele de bunăstare a animalelor sunt încălcate de cele mai multe ori. Animalele sunt supuse unui stres enorm, uneori pentru lungi perioade de timp, iar comercianții ignoră de multe ori condițiile de bunăstare prevăzute de lege, respectiv spațiu suficient de mișcare, o temperatură adecvată, hrană, apă și, mai ales în cazul câinilor, posibilitatea de a fi scoși în aer liber. Fundația VIER PFOTEN propune, ca alternativă, organizarea unor târguri de adopții, menite să îmbunătățească soarta miilor de animale abandonate din România.

„Cele mai multe animale de companie pe care le vedem expuse în pet-shop-uri sunt câinii și pisicile. Aceasta în condițiile în care, pe străzile și în adăposturile din România, zeci de mii de câini și pisici abandonate își caută stăpân. Noi credem că adopția, și nu cumpărarea lor din magazine și târguri, este cea mai umană optiune”, a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe naționale la VIER PFOTEN România.

Persoanele care doresc să aducă acasă un animal de companie trebuie să conștientizeze că animalele sunt ființe cu nevoi specifice, a căror existentă depinde în mod direct de om. Integrarea unui animal în viața fiecăruia este un angajament pe termen lung, care nu poate fi luat sub imperiul impulsului de moment, într-un loc public. Animalul nu este un obiect pe care-l putem neglija sau abandona.

Sursa: VIER PFOTEN


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger