VIDEO Woodkopf: duel cu scândurile pe cap

0

Woodkopf este un sport trăznit de care probabil nu aţi auzit până acum, iar dacă aţi auzit, bravo vouă, pentru că este o manifestare de considerat în afara cutiei: sportul, dacă suntem de acord să îl numim astfel, a fost inventat în Cehia şi se bucură de o tot mai mare popularitate în această ţară.

 

 

În ce constă acest sport? Vedeţi şi în materialele video de mai jos: în purtarea pe cap, de către doi oponenţi, a unor scânduri de lemn lungi de doi metri, cu care se duelează – mai exact, fiecare încearcă, cu scândura lui, să dea jos scândura de pe capul celuilalt, fără să o scape pe a sa. Acest ciudat sport se pare că îşi are începuturile în iulie 1992, când a fost practicat în cadrul unui festival cultural de absolvenţii unei şcoli de arte din Praga. Numele sportului, “Woodkopf”, înseamnă “cap de lemn”. Sportul este popular şi pentru că este simplu, extrem de ieftin şi nu solicită echipament complex. Şi, cel mai probabil, pentru că stârneşte hohote de râs audienţei.

Woodkopf este practicat atât de bărbaţi, cât şi de femei, de toate vârstele, iar regulile sunt foarte simple: fiecare din cei doi duelişti trebuie să poarte pe cap câte o scândură subţire şi lungă (dimensiunile exacte sunt 200x16x2 cm), cu greutatea cuprinsă între 3 şi 4 kilograme. Odată scândurile poziţionate în echilibru, fiecare duelist încearcă să dea jos, cu scândura lui, scândura de pe capul celuilalt, fără alte mişcări decât cele “scândură la scândură”. Nu este permisă nicio atingere cu corpurile şi nici atingerea scândurilor de corp. Cel care reuşeşte să dea jos scândura de pe capul oponentului său de două ori la rând este declarat învingător.

Potrivit membrilor Woodkopf Union, cei mai buni practicanţi ai acestui sport sunt, în general, indivizii mai înalţi. Dar şi un cap cu chelie este un mare avantaj, susţine Ivan Rezac, preşedintele uniunii. Jucătorii veterani de “Woodkopf” încearcă să introducă acest sport pe lista Jocurilor Olimpice, deoarece consideră că acesta are un mare potenţial de viitor.

 

 

 

Mai multe detalii: Unie WoodkopfDenikCT24

 

Sursa şi foto: OC

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger