VIDEO Viral: Doi tineri merg pe apa unui lac din Slovacia

0

Mersul pe apă intră, pentru unii dintre noi, în categoria miracolelor, pentru alţii, în categoria actelor de iluzionism, dar în filmul de mai jos nu este nimic supranatural şi nici menit să păcălească ochiul privitorului. Doi tineri merg pe apa unui lac din Munţii Tatra (Slovacia), iar explicaţia este foarte simplă: apa este atât de limpede şi îngheţată, încât pare în continuare lichidă, scrie BBC Travel.

 

 

Unul dintre cei doi tineri, Tomas Nunuk, a postat clipul pe YouTube pe 8 decembrie; de atunci, filmul (foarte scurt, de altfel) a strâns aproape şase milioane de vizualizări şi numărul este în continuă creştere. Comentariile privitorilor au fost variate, de la cele pline de entuziasm la cele pline de scepticism. Oamenii de ştiinţă au venit în apărarea clipului: “Gheaţa atât de limpede este de două ori mai rezistentă decât gheaţa clasică, albă, pentru că este mai densă”, explică meteorologul Meghan Mussoline, pentru Accuweather.

“Gheaţa de pe lacul din acei munţi era, se pare, suficient de groasă încât doi oameni să poată merge pe ea, motivul fiind aerul rece din regiune, înregistrat acolo încă de la jumătatea lunii noiembrie”, a mai spus Mussoline. “Deoarece concentraţia de impurităţi este mai scăzută în gheaţă decât în apa lacului, gheaţa pare transparentă”, explică şi geofizicianul Matti Lepparänta, de la Universitatea din Helsinki, pentru blogul de tehnologie io9. Munţii Tatra sunt renumiţi pentru minunile lor naturale şi pentru faptul că au devenit căminul multor sporturi de iarnă – sunt o destinaţie de schi accesibilă şi pitorească.

 

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: BBC Travel

 

Puteţi viziona şi:

VIDEO Cele mai spectaculoase cascade islandeze, filmate cu o dronă

VIDEO A doua călătorie din vârful săgeţii: Rusia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger