VIDEO: Vehicul propulsat cu Mentos si Cola

10

Fritz Grobe si Stephen Voltz, doi americani din Maine deveniti o senzatie a mediului online dupa ce au creat gheizere din sucuri racoritoare acidulate si bomboane Mentos, au descoperit ca nu este vorba doar de entertainment. Aceasta combinatie poate sa propulseze si vehicule pe trei roti.

In cautarea unor alternative pentru combustibilii fosili, dar mai mult in gluma, Grobe si Voltz au pus la cale o noua inventie constand dintr-o bicicleta si o remorca ce functioneaza pe baza unui experiment anterior al celor doi in care bomboanele Mentos au dus la degajarea rapida de dioxid de carbon sub forma unui gheizer cand au fost aruncate intr-o bautura acidulata – in acel caz, Coca Cola dietetica, scrie Fox News. Remorca, actionata de un mecanism cu piston, foloseste 108 sticle de 2L de Coca Cola Zero de data asta si 648 de bomboane Mentos pentru a propulsa bicicleta pe o distanta de aproape 70 de metri.

Filmuletul cu noul experiment, pe care il puteti urmari mai jos, a fost regizat de Rob Cohen, aflat in spatele productiei „The Fast and The Furios” („Furios si iute”), si a fost botezat „The Fizzy and the Furious” („Spumos si furios”).

Foto: Captura Youtube

Tags:10 comentarii

  • Nu separat, ci impreuna.

   Eu am aflat despre reactia chimica puternica dintre cola si menthos dupa ce a murit cineva (prin brazilia, parca) care mancase un mentos si bause o cola.

   Filmuletul asta si experimentul au valoare stiintifica zero, dar ar trebui sa traga un semnal de alarma. Atat mentos cat si cola se afla la indemna oricui – cat de greu este sa le combini? O reactie chimica ca cea din film poate avea efecte dezastuoase asupra organismului daca se petrece in stomac.

   Cati oameni stiu ca nu e bine sa le amesteci? Cati copii? Ati vazut vreun mesaj de avertizare pe etichetele celor doua produse? Asta e partea care trebuie sa-ti dea de gandit si nu ca s-a inventat un nou combustibil.

 1. Asta-i ca aia din Habarnam daca stiti cartea… Automobilul cu apa gazoasa…
  inventat de Surubel si Piulita… :))

 2. “Spumos si furios” ati vrut sa spuneti, nu?
  Oricum, cel mai tare ramane clipul cu Carlsberg+Mentos. Cautati pe Youtube 🙂

 3. Am cautat Carlsberg + Mentos…tare de tot…merci 😉
  P.S.: din cate am inteles eu reactia aia se intampla doar dak mentosul nu e mestecat, ceva din invelisul ala tare de pe mentos si ceva din cola light face o reactie chimica

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger