VIDEO. Un soim a suspendat serviciile postale dintr-un cartier canadian dupa ce a atacat un postas in mod repetat

6

Un clip video prezentat de CNN arata teama localnicilor dintr-un cartier al orasului Calgary, Canada, fata de soimii care survoleaza regiunea de ceva vreme, amenintandu-i in special pe postasi. Daca toti s-ar astepta ca un caine furios sa fie inamicul numarul unu al postasilor, unul dintre angajatii postei canadiene care activa pre raza cartierului mai sus amintit a fost atacat in mod repetat si din ce in ce mai agresiv de un soim pana cand a ajuns sa poarte o casca de bicicleta. Nici asta nu l-a infranat insa pe dusmanul sau inaripat.

„Se pare ca soimul nutrea o ura speciala pentru un singur postas”, a spus un purtator de cuvant al postei canadiene, ingrijorat de siguranta angajatilor. Atacurile uliului asupra victimei au inceput in iunie si s-au intensificat recent, la fel si gradul lor de agresiune. Postasul vizat a recurs la o casca de bicicleta pentru a se feri de furia inamicului inaripat, insa soimul nu s-a lasat batut si i-a rupt in cele din urma legatura de protectie de sub barbie. Drept urmare, serviciile postale pentru circa 150 de case din regiunea amenintata de pasarile furioase au fost suspendate. Oficialii asteapta acum ca soimii sa migreze spre sud, unde vor ramane pe perioada iernii, si spera ca asta sa se intample in cateva zile.

Sursa: Huffington Post

Foto: Flickr/ahisgett

Tags:6 comentarii

  1. Interesant. Ce motiv or avea, ca-nteleg ca au fost mai multe atacuri, ale mai multor pasari, asupra mai multor oameni?
    S-au dilit si ulii???
    Oricum, nu-i de gluma; n-o dam acum pe Daphne du Maurier sau Hitchcock, dar cine-a vazut de-aproape o astfel de pasare stie cam despre ce-i vorba. Sunt pradatori par excellence, naturally born killers, iar ghearele sunt terifiante, ca de otel.
    Niste cicatrice de nesters sau un ochi scos pot lesne fi rezultatele unei intalniri de gradul trei cu o asemenea pasare.
    Prin Mongolia parca folosesc astfel de pasari (OK, rude mult mai mari, o specie de vulturi, de fapt) la vanatoarea de… lupi!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger