VIDEO Un serial cu adolescenți gay din Vietnam face furori pe Youtube

1

La începutul lui aprilie, vietnamezul Huynh Nguyen Dang Khoa a postat pe Youtube cel dintâi episod al primului sitcom gay pe care l-a realizat în țara sa. De atunci, serialul “My Best Gay Friends”, împănat cu homosexuali, lesbiene și personaje transgender a devenit viral în Vietnam, adunând milioane de vizualizări într-o perioadă în care guvernul comunist din Vietnam a început să-și arate sprijinul față de legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex.

 

 

Dacă homosexualitatea era privită odinioară ca ceva rău în Vietnam, noul serial cu buget redus, care are în prim-plan viața a trei colegi de apartament din orașul Ho Chi Minh, arată cât de repede s-a schimbat atitudinea față de această orientare sexuală într-o țară condusă încă de un regim autoritar. Succesul lui l-a luat prin surprindere chiar și pe realizatorul Huynh Nguyen Dang Khoa, care apare la rândul său în film. „Am crezut inițial că va prinde doar la comunitatea gay din Vietnam”, a spus el pentru AFP, „dar am auzit că părinți, bunici, familii întregi urmăresc și îndrăgesc episoadele și abia așteaptă să apară altele noi”.

Khoa s-a gândit să facă serialul după ce a aflat situațiile bizare și adesea amuzante prin care a trecut un prieten de-ai săi, și el personaj în sitcom, după ce și-a dezvăluit orientarea sexuală și a început să ducă o viață deschisă de gay în Vietnam. „Nu aveam prea mulți bani, așa că am făcut toți chetă – am avut puțini bani pentru echipamente și pentru mâncare atunci când filmam toată ziua”, a mai spus realizatorul, care și-a folosit propria cameră digitală SLR pentru a filma întreaga serie. Majoritatea personajelor din film sunt prietenii lui Khoa, însă serialul s-a bucurat și de apariția faimoasei cântărețe transgender Cindy Thai Tai, una dintre primele celebrități vietnameze care și-a făcut operație de schimbare de sex.

Guvernul din Vietnam a atras atenția internațională după ce, recent, a început să facă primii pași înspre legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex. Luna trecută, secretarul de stat Nguyen Viet Tien, din cadrul Ministerului Sănătății, a ajuns pe primele pagini ale ziarelor după ce a susținut public această inițiativă. „Ca ființe umane, homosexualii au același drept ca și ceilalți să trăiască, să mănânce, să iubească și să fie iubiți”.

Mai jos puteți urmări trei episoade din “My Best Gay Friends”, subtitrate în engleză:

 

 

Surse: BuzzFeed, The Raw Story


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger