VIDEO Un regizor britanic pune în scenă o adaptare după “Regele Lear” cu oi în loc de oameni

0

O nouă adaptare a piesei clasice “Regele Lear”, de William Shakespeare, aduce în faţa publicului o distribuţie cel puţin ciudată: un singur actor uman şi nouă oi. Actorul este Alasdair Saksena, de 24 de ani, totodată şi regizorul piesei, care încearcă, pe parcursul actului artistic, să îşi convingă oile să joace tragedia.

Săptămâna trecută, vă povesteam despre un bărbat care a ales să trăiască, temporar, ca o capră, alături de capre. Săptămâna aceasta este rândul oilor să fie vedete, se pare. Actorul şi regizorul Alasdair Saksena, ajutat de dramaturgul Missouri Williams şi producătorul Lucie Elven (fiecare având puţin peste 20 de ani), pune în scenă bizara producţie teatrală. Potrivit regizorului, motivul pentru care adaptarea sa va funcţiona este linia extrem de fină dintre tragedie şi comedie. “Lear este atât de tragic şi oile sunt atât de non-tragice încât, cumva, asocierea funcţionează. Este ori incredibil de trist totul, ori teribil de amuzant”, explică acesta.

Regizorul mai spune că munca cu oile nu este atât de dificilă pe cât s-ar crede. “E la fel ca şi cu actorii, pe bune”, consideră acesta. Nu există scenariu – pentru oi – aşa că totul se bazează pe… imaginaţia lor. Practic, fiecare reprezentanţie este diferită, pentru că nu se ştie cum vor reacţiona animalele. Iar oile din spectacol nu sunt debutante în lumea spectacolului, scrie The Telegraph: au mai apărut în “The Apprentice”, “Good Morning Britain” şi alte spectacole. Iar bizara punere în scenă a piesei are parte chiar de cronici pozitive, mai cu seamă datorită unicităţii sale.

 

Sursa şi foto: Oddity Central


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger