VIDEO Un regizor a cheltuit toţi banii de promovare a unui film pentru a susţine victimele taifunului din Filipine

0

Casey Neistat, în vârstă de 32 de ani, este regizor de film şi autor al multor clipuri virale. Când i s-au oferit 25.000 de dolari pentru realizarea unui filmuleţ promoţional pentru filmul The Secret Life of Walter Mitty, produs de celebra companie 20th Century Fox, Neistat a avut o reacţie neobişnuită pentru un obişnuit al industriei divertismentului, unde profitul e prioritar. A folosit toţi banii pentru a realiza în schimb un video despre victimele taifunului care a ucis la finalul anului trecut 6.000 de persoane în Filipine.

 

“Primesc foarte des oferte de la companii, oameni sau organizaţii care vor să realizez clipuri pentru ei. [La finalul anului trecut], eu eram însă foarte îngrijorat de urmările taifunului, asemenea oricărui om cu o brumă de sensibilitate. De multe ori, când aflu despre suferinţa oamenilor, mă cuprind frustrarea şi sentimentele de vinovăţie, pentru că nu le pot fi de mai mare ajutor,” povesteşte tânărul regizor cum i-a venit ideea să transforme ceea ce părea o campanie tradiţională de marketing într-o faptă bună. “Câteva zile mai târziu, am fost contactat de 20th Century Fox, care mi-a propus să fac un clip promoţional pentru noul film cu Ben Stiller, The Secret Life of Walter Mitty. Filmul ăsta e despre ce înseamnă să urmeăreşti un vis, iar ei asta voiau de la mine: un clip pe această temă. Eu sunt un mare visător, însă la acea vreme nu aveam decât un singur lucru în minte: pot face eu oare ceva pentru victimele taifunului? Le-am spus celor de la Fox că singurul film pe care aş vrea să-l fac este unul al cărui buget să-l donez în totalitate celor care au nevoie de acei bani. Nici acum nu înţeleg de ce au fost de acord. Aşa se face că m-am suit imediat în avion, cu cel mai bun prieten al meu şi partener de aventură, Oscar, şi am zburat la Manila.”

Aşa s-a născut clipul de mai jos, în care Neistat şi prietenul său, odată ajunşi în Filipine, şi-au luat singuri răspunderea de a dona banii celor nevoiaşi, fără ajutorul organizaţiilor neguvernamentale prezente în zonă, despre care regizorul spune că au fost reticente la colaborare. Cei doi au cumpărat alimente, medicamente şi echipamente medicale de bază, oferindu-le localnicilor şi câteva unelte care să le fie de ajutor la repararea locuinţelor avariate sau la construcţia unora noi.

 

 

Puteţi citi şi:

Un afacerist îşi vinde restaurantul pentru a ajuta o angajată bolnavă

Oamenii sunt generoşi instinctiv

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger