VIDEO Un protest greu de ignorat

0

Un grup de oameni cu iniţiativă a decis să transforme cele două milioane de comentarii şi opinii venite din partea cetăţenilor americani în legătură cu proiectul Keystone XL într-un protest greu de ignorat de către autorităţile americane: le-au proiectat pe clădirea în care se află biroul secretarului de stat american John Kerry.

 

 

„Am decis să proiectăm cele două milioane de comentarii venite din partea cetăţenilor americani împotriva proiectului conductei Keystone XL pe clădirea în care se află biroul secretarului de stat. Le mulţumim celor care au făcut posibilă această acţiune”, scriu reprezentanţii grupului de iniţiativă, cunoscut sub numele The Other 98. Proiectul Keystone XL este unul extrem de controversat: conducta, care ar urma să vină din Canada în SUA, ar transporta peste 800.000 de barili de petrol extras din nisipuri bituminoase (nisipuri petroliere) din provincia Alberta până în SUA. Un raport final al Departamentului de Stat american asupra proiectului a conchis, la începutul acestui an, că transportul nu prezintă pericole pentru mediul înconjurător şi nu va creşte „semnificativ” poluarea cu carbon din atmosferă.

„Ideea că această conductă va fi un risc redus pentru mediu este hilară. Dacă va fi construită, ea va transporta cel mai murdar combustibil de pe planetă pe teritoriul a şase state americane şi prin sute de surse de apă. Riscul unei scurgeri de petrol este foarte mare, la fel şi cel al creşterii poluării, iar asta este complet inacceptabil”, a declarat Phil Radford, director executiv Greenpeace. „A construi această conductă este ca şi când am creşte cu 37 de milioane de maşini numărul de vehicule de pe drumurile americane. Nu se poate spune că asta ar fi nesemnificativ! De ce să investim atât de mult în infrastructura pentru petrol când costul producerii energiilor regenerabile, precum cea solară sau eoliană, este tot mai mic?”, întreabă Radford.

 

 

Sute de proteste au fost şi sunt în continuare organizate împotriva realizării acestui proiect. Departamentul de Stat, condus de secretarul John Kerry, a cerut publicului american să se pronunţe în legătură cu proiectul, prin comentarii şi opinii trimise online. Peste două milioane de astfel de comentarii au fost adunate împotriva realizării conductei, iar acestea sunt cele care au fost proiectate pe biroul secretarului de stat, după cum puteţi vedea în materialul video de mai jos.

 

 

Despre conducta Keystone XL şi ce presupune acest proiect puteţi afla mai multe detalii aici şi aici, iar grupul Other 98 poate fi găsit şi pe pagina de Facebook.

 

Surse şi foto: PR Watch, Eco Watch, UpWorthy, The Other 98

 

Puteţi citi şi:

Los Angeles votează pentru un moratoriu împotriva fracturării hidraulice

Petrolul poate fi obţinut din alge

Producţia energetică a Americii este înfloritoare


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger