VIDEO. Un nou efort de a salva ursuletii panda: China numeste 6 “pandasadori”

1

Oameni din toate colturile lumii au sosit in ultimele zile in China cu speranta de a deveni “pandasadori”, adica ambasadori ai speciei de animale pe cale de extinctie. Concursul organizat de statul asiatic a ajuns in ultima faza competitionala si in urmatoarele zile vor fi alesi cei 6 norocosi. Pana atunci, acestia trebuie sa dovedeasca ca dragostea lor fata de aceasta specie rara este mai puternica decat a celorlalti concurenti.

Concursul nu este unul cu care ne-am obisnuit pe micile ecrane, nu sunt probe distractive, concurentii sunt pusi mai degraba sa execute sarcini grele si obisnuite, cum ar fi curatenia dupa aceste animale extrem de iubite si populare.

Desi ursuletii panda sunt printre cele mai iubite fiinte de pe pamant, aceasta specie aproape a ajuns la extinctie, in salbaticie ramanand doar aproximativ 1.600 de exemplare. China spera ca prin aceasta initiativa nu numai sa poata crea o campanie de imagine pentru salvarea ursilor panda, dar sa si atraga atentia asupra tuturor animalelor amenintate cu extinctia.

Castigatorii concursului vor avea ocazia de a asista personal la evenimente foarte rare, cum ar fi nasterea si ingrijirea ursuletilor panda.

Sursa: Al Jazeera

Poza: Flickr – Chi King

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger