VIDEO Un miliardar rus și-a propus să devină nemuritor până în 2045

0

Dmitry Itskov are 32 de ani, e miliardar și crede în puterea tehnologiei. De curând, el a dezvăluit așa-numita ”Inițiativă 2045”, pe care o consideră următorul prag evolutiv, prin care susține că va putea trăi veșnic într-o hologramă a corpului său. Peste 20.000 de oameni deja îi urmăresc progresele pe Facebook.

 article-0-19B7B87B000005DC-173_634x381

Fundația lui Itskov a elaborat deja strategia pentru crearea unui om hologramic, în care miliardarul rus spune că își va putea uploada mintea, ce urmează să fie stocată în memoria unui computer. Crearea hologramei va constitui cea mai complicată parte a proiectului, realizat împreună cu Global Future Congress, care a anunțat că în iunie va prezenta publicului cea mai umanoidă formă de robot de până acum.

”Civilizația modernă, cu toate stațiile ei spațiale, cu submarinele nucleare, iPhone-urile și Segway-urile ei nu pot salva umanitatea de la limitele abilităților fizice impuse de corpusi și nici de la moarte sau boală”, arată manifestul ”2045,” citat de Daily Mail. Grupul de cercetători coagulat de Itskov susține însă că eliminarea morții și a bolii este posibilă prin renunțarea la limitele corpului biologic și înlocuirea acestuia cu un corp artificial. ”Oamenii vor lua astfel decizii independente despre extinderea propriei vieți și despre posibilitățile dezvoltării personale într-un trup nou, după ce resursele corpului biologic vor fi epuizate,” mai arată manifestul optimist. Autorii proiectului mai sunt, de altfel, convinși că aceste corpuri androide vor putea dobândi capacități supraumane, cum ar fi rezistența la temperaturi extrem de ridicate, la presiune, radiații și lipsă de oxigen.

 

 

Convins că acest proiect va fi un pas esențial pentru atingerea nemuririi, miliardarul e de părere că o persoană cu un astfel de avatar perfect va putea fi o parte funcțională din societate. Botezat după ”Avatarul” lui James Cameron, această extensie complexă a corpului uman nu are numai implicații biologice, ci și morale, spirituale și intelectuale, atâta vreme cât aduce în discuție nu doar chestiuni legate de prelungirea vieții, ci și de posibilitatea ”transferării” minții într-un sistem axat pe inteligență artificială.

Sursa: Daily Mail


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger