VIDEO Un jurnalist Al Jazeera a izbucnit în plâns în timpul transmisiei live din Gaza

1

În cele 14 zile de când a reizbucnit conflictul israelo-palestian, circa 560 de palestinieni şi-au pierdut viaţa, iar înmormântările conform tradiţiei devin din ce în ce mai dificile. Potrivit Washington Post, morgile sunt arhipline, iar din cauza pericolului unui atac iminent, oamenilor le e din ce în ce mai frică să-şi îngroape morţii. În faţa unui asemenea măcel, e din ce în ce mai greu să-ţi păstrezi sângele rece.

 

 

Wael Al-Dahdouh este corespondent Al Jazeera, a cărui activitate a fost în repetate rânduri premiată. Experienţa însă nu poate atenua şocul emoţional în faţa unei tragedii care se derulează în timp real sub ochii jurnaliştilor. În timpul unei transmisiuni live despre moartea locuitorilor din cartierul Shijaiyah, ucişi în timpul unui bombardament aerian israelian, Al-Dahdouh a fost copleşit de emoţie şi a fost nevoit să se retragă din cadru.

 

 

Duminică, 20 iulie, s-a dovedit cea mai sângeroasă zi din cadrul ultimei reprize de ostilităţi israelo-palestiniene, când aproape 90 de locuitori ai cartierului au fost ucişi. În aceeaşi zi, 13 soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa în cel mai amplu conflict terestru al acestei campanii. Premierul israelian Netanyahu a promis, potrivit Huffington Post, continuare ofensivei, pentru a pune capăt atacurilor cu rachete dinspre Gaza.

În acelaşi timp, din ce în ce mai multe nume sonore se adaugă pe lista semnatarilor unei solicitări de impunere a unui embargo militar asupra Israelului. Şase laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, printre care se numără Desmond Tutu, Adolfo Peres Esquivel şi Jody Williams, precum şi filosoful Noam Chomsky, muzicianul Roger Waters de la Pink Floyd şi João Antonio Felicio, preşedintele Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor, au semnat solicitarea.

Surse: Huffington Post, BDSMovement

Foto: Associated Press

 

Puteţi accesa şi:

Activiştii din Paris s-au ciocnit cu poliţia după ce Franţa a interzis protestele anti-Israel

FOTO Ororile războiului: Gaza devastată


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger