VIDEO Un grup de vârstnici a ocupat un oficiu poștal din New York

0

La începutul lunii, o mână de vârstnici, printre care și un senator și un membru al unui corp legislativ, au ocupat un oficiu poștal din cartierul Harlem, New York, protestând față de lipsa unui ghișeu pentru persoanele în vârstă și a unor scaune pe care să stea cât așteaptă la coadă, scrie DNAinfo. „Ce vrem? Un ghișeu pentru persoanele în vârstă”, au strigat ei, mărșăluind în cerc în oficiul poștal. „Cât timp îl vrem deschis? Toată ziua”, au mai scandat vârstnicii, în timp ce un angajat al Poștei avertiza că persoanele care vor face poze vor fi arestate.

Conflictul a izbucnit de la o întâlnire dintre un comitet local de vârstnici și reprezentanții Poștei, care a avut loc primăvara trecută. „Au spus că vor face un ghișeu pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu dizabilități care să fie deschis de la 9 dimineața și că vor pune scaune pe care să stea oamenii în timp ce așteaptă la coadă”, a spus Georgette Morgan-Thomas, directoarea comitetului de vârstnici. Mai mulți oameni s-au plâns însă că ghișeul este deschis doar de la prânz încolo și că scaunele nu există. Când comitetul le-a cerut o nouă întâlnire reprezentanților Poștei, luna trecută, aceștia au refuzat.

Morgan-Thomas a început să plănuiască protestul imediat după asta. Din cauza temperaturii scăzute, s-a gândit să-l amâne, însă ceilalți vârstnici au refuzat, spunând: „Poșta spune că face livrări pe frig, ploaie și lapoviță, așa că vom protesta pe frig, ploaie și lapoviță”. Marșul lor s-a încheiat după sosirea poliției. „Poate că suntem puțini, dar suntem gălăgioși”, a spus legiuitorul Keith Wright. „Multe dintre persoanele în vârstă nu folosesc rețelele sociale online, ci depind de poștă. Nu cerem decât un ghișeu special și întotdeauna cerem servicii mai bune și mai mult respect”.

Alți oameni din comunitatea de afaceri din Harlem s-au alăturat protestului vârstnicilor. „(Poșta) m-a costat ceva bani”, a spus Harriet Rosebud, proprietara unui magazin de pălării din Harlem. Aceasta folosește constant serviciile poștei pentru a livra comenzi și se plânge de întârzierea coletelor, care îi face pe clienți să-și ceară banii înapoi. „La oficiul poștal e o atmosferă generală de apatie – care cred că pornește de la director – , au impresia că sunt mai presus de orice”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger