VIDEO Un experiment social despre importanţa aparenţelor

6

Materialul video de mai jos demonstrează, încă o dată, că pentru cei mai mulţi dintre noi aparenţele contează foarte mult: hainele unui om ne pot face să îi arătăm compasiune, să îi oferim ajutor sau, dimpotrivă, să îl ignorăm total, chiar dacă are nevoie de ajutor.

Nu mai este demult un secret că oamenii fără adăpost şi săraci sunt o imagine considerată neplăcută de către “ceilalţi” de pe străzi, care preferă să evite contactul cu aceste persoane. Iată un experiment social, realizat în Franţa, care ne arată, încă o dată, cât de mult ne lăsăm conduşi şi înşelaţi de aparenţe. Autorii materialului video de mai jos, intitulat “Le poids des apparences”, l-au îmbrăcat pe protagonistul filmării întâi ca pe o persoană fără adăpost, apoi ca pe un om de afaceri şi au filmat reacţiile trecătorilor (în acelaşi loc) în momentul în care “eroul” se prăbuşeşte pe trotuar şi strigă după ajutor. Personajul sărac, cerşetor, este ignorant minute în şir, deşi este căzut pe asfalt, iar cel care poartă costum este ajutat de îndată.

 

Sursa şi foto: UpWorthy, Elite Daily

Puteţi citi şi:

Experiment social: Oameni deghizaţi în persoane fără adăpost, ignoraţi de persoanele dragi

Iubire și agonie în stradă

Mizerabilii


6 comentarii

  1. Este normal, vazand mereu cersetori care se odihnesc prin colturi, pentru ca au consumat alcool, sau dorm in locuri publice fara retineri(banci, parcuri, gari, gazoane frumos amenajate cu flori unde nu este voie sa calci, etc..) Atunci cum sa-ti dai seama daca este beat sau bolnav??

  2. Ant09,tinand cont ca striga dupa ajutor nu e neaparat ca era beat etc.Avea nevoie de ajutor dar… nimeni nu.Pe celalalt au sarit repede sal ajute, si din cea ce spui tu si unu in costum bea si poate dormi pe banci,gari,spati frumos amenajate cu flori.Nu e vb cum suntem e vb sa fim oameni,dar, nu exista asa ceva.

  3. poata asta este problema, ca si tiganii care stau cersetori striga tot ajutor, oricum ingrozistor, cred ca si in Romania venea totusi cineva sa se uite la el

  4. De unde se vede de ce au câştigat fasciştii ultimele alegeri EU în Franţa.
    Aşa ceva nu se poate întâmpla în Germania unde fasciştii nu au obţinut nici măcar 0,5%. Cum să laşi aşa un om pe trotuar? Trebuie să chemi repede poliţia, tipul ăla ar putea murdării pavajul, şi dacă nu e asigurat cine plăteşte curăţarea? Spiritul civic e foarte important pentru protejarea bunului public!!!

    OK, a fost o provocare din partea mea, umor negru cu cinism extrem, dar cred că totuşi cu un sâmbure de adevăr.

    Lăsând gluma la o parte, am trăit ceva asemănător şi în “est” şi în “vest” Experienţa mea este că “roboţii” trăiesc în oraşele mari, în localităţile mai mici oamenii au alte reacţii. Poate nu neapărat au sufletul mai bun, dar cred că mai au timp să-l asculte. Pe când în oraşele mari, între betoane, oamenii-maşini nu mai au prea uşor reacţii umane.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger