VIDEO. Un elefant din India aînceput să mănânce oameni din disperare

3

După ce un elefant scăpat de sub control a omorât 17 oameni în India, autoritățile s-au hotărât să-l oprească. Odată omorât, testele realizate pe mostre de ADN prelevate din stomacul animalului au relevat o descoperire pe cât de neașteptată, pe atât de înfricoșătoare: elefantul consumase carne umană.

Conform zoologului Dave Salmoni, oamenii sunt de vină pentru comportamentul șocant al ierbivorului. Potrivit teoriei acestuia, elefantul nu a consumat carne din cauză foamei, ci pentru că a vrut să se răzbune pe oameni, care i-au omorât puiul.

Elefanții au fost martorii distrugerii spațiilor în care trăiau pentru a se face loc plantațiilor de orez. Aceste acțiuni fac ca turmele de elefanți să se fragmenteze din ce în ce mai mult și ca exemplarele să devină din ce în ce mai obosite, stresate și agresive.

Elefanții nu sunt singurii care au început să se comporte în acest fel în ultima vreme. Un tigru din India a omorât 14 oameni dintr-un singur sat anul trecut. Specia lor este din ce în ce mai amenințată de defrișări, de braconaj și de creșterea alarmantă a nivelului mării.

Dar când vine vorba de elefanți, aceștia sunt transformați de oameni în monștri. Nu elefanții, ci oamenii vor decide ce se va întâmpla pe viitor, spun specialiștii.

Foto: Reuters

Citiţi şi:

Încă o șansă pentru Ariile Protejate. Poate ultima

VIDEO. O pisică din California este autoarea a 600 de jafuri

Oposumul Heidi, urmaşul caracatiţei Paul, va prezice câştigătorii Oscarurilor

VIDEO Pisicile vagaboande fac legea într-un oraş din SUA

VIDEO Un câine dispărut se întoarce acasă după 5 ani

Tags:3 comentarii

  1. Pingback: TOTB.ro - VIDEO 6 noi documentare de mediu care merită văzute » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger