VIDEO Un egiptean îşi construieşte casa exclusiv din materiale reciclate

0

Constructorii egipteni de case s-au reorientat, alături de localnici, către materiale de construcţie mai prietenoase cu mediul – de multe ori, materiale reciclate care, în loc să zacă aruncate pe câmpuri, ajung în pereţii sau acoperişul unei astfel de locuinţe.

Acesta este şi cazul lui Timur al-Hadidi, care şi-a cumpărat o bucată de teren la periferia capitalei Egiptului, Cairo şi a decis să îşi ridice o casă prietenoasă cu mediul, din sticle de plastic, cărămizi aruncate sau chiar cauciucuri. “Am lăsat în urmă designul tradiţional al caselor noastre. Am găsit muncitori foarte buni şi constructori excelenţi, care ne ajută să construim cu orice fel de materiale pe care le găsim disponibile: bucăţi de ciment, piese aruncate, lemn, peturi, cauciucuri. Folosim tot în încercarea de a construi ceva nou, fără să ştim cum va arăta la final sau dacă va fi bine sau nu”, explică Timur al-Hadidi.

O asemenea casă, deja construită, are două dormitoare şi a fost ridicată cu ajutorul unor resturi de lemn şi cu 3.000 de peturi, plus ciment folosit pentru întărirea structurii. “Prin reciclarea, fiecare alege ce material doreşte. Dacă vrei o casă scumpă şi te poţi mulţumi cu gândul că dai atât de mulţi bani pe ea, foarte bine, dar poţi obţine materiale ieftine şi să ai o casă originală”, consideră egipteanul. Casa pe care o construieşte acum va avea trei dormitoare, cel puţin, dar şi un spaţiu subteran dedicat teatrului, o piscină şi camere conectate prin pasaje subterane. Proprietarul ei speră ca întreaga construcţie să fie gata până anul viitor.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger