VIDEO Un documentar tulburător despre pedofilii străini şi copiii străzii din Bucureşti

9

childPregătind un eseu pentru Festivalul Astra, care va începe în curând la Sibiu, am dat cu surprindere peste un film documentar care, la vremea apariţiei lui (2004), nu s-a bucurat, cred eu, de atenţia cuvenită. Child Sex Trade (Comerţul sexual cu copii) este un documentar realizat de jurnalistul Liviu Tipuriţă despre prostituţia copiilor străzii din Bucureşti, pe parcursul căruia autorul ajunge însă şi în Italia, pe urma copiilor puşi de propriii părinţi să întreţină relaţii sexuale pentru bani. Nu e un film uşor de privit, însă vă propun să urmăriţi o poveste care se derulează chiar sub ochii noştri, în faţa căreia autorităţile rămân pasive.

 

Realizat în co-producţie cu ARTE, documentarul lui Liviu Tipuriţă pătrunde adânc în viaţa copiilor care-şi duc zilele în centrul Bucureştiului şi care, ignoraţi de oameni şi instituţii, ajung o pradă uşoară pentru pedofilii străini. Documentaristul merge din aproape, în aproape, până în casa unui britanic specializat în găsirea unor copii şi adolescenţi români vulnerabili, pe care-i oferă doritorilor de sex cu minori, contra unor sume de bani. Investigaţia lui Tipuriţă depăşeşte graniţele României, până pe străzile lăturalnice ale Italiei, unde taţii joacă rol de proxeneţi pentru propriii fii. Deşi au trecut ani buni de la apariţia documentarului, problema copiilor străzii rămâne una reală, arzătoare, care-i expune pe aceştia unor abuzuri ce ar trebui să ne alerteze pe toţi, membri activi ai unei societăţi impregnate de ignoranţă.

 

 

 

 

 

 


9 comentarii

  1. Tony Antonia via Facebook on

    nu pot sa dau like, e intr-adevar tulburator. In 2004 nu l-am vizionat, e bine ca l-ati readus in atentie. Ma intristez la gandul ca daca un jurnalist a putut sa vada aceste fapte, sa mearga pe firul intamplarilor, ce dumnezeu pazesc autoritatile…vai si-amar..

  2. Pingback: Vacanze romene | Simona Hristian Blog

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger