VIDEO Un câine cu toate lăbuţele amputate merge din nou, cu ajutorul protezelor

0

În urmă cu doi ani, rottweilerul Brutus şi-a pierdut toate cele patru lăbuţe şi asta l-a împiedicat să poată merge normal, dar acum acest lucru este posibil cu ajutorul lăbuţelor prostetice pe care le-a primit în dar şi care, chiar dacă arată puţin ciudat, îl ajută să exploreze lumea aşa cum îşi doreşte, scrie site-ul The Dodo.

 

Brutus era un pui când foştii săi stăpâni l-a neglijat, lăsându-l afară, în frig, până când i-au degerat lăbuţele. În loc să îl ducă la veterinar, respectivii stăpâni (crescători de câini) a decis să îi amputeze ei toate cele patru lăbuţe, astfel că Brutus nu s-a mai putut deplasa de unul singur nicăieri. Şansa lui a fost salvarea de la foştii stăpâni şi sosirea în familia “mamei sale vitrege”, Laura Aquilina din Loveland, Colorado. Din păcate, însă, după ce îi fuseseră măcelărite lăbuţele, nu mai putea să alerge, să se joace, abia putea să se ţină pe picioare. Era dus în braţe aproape peste tot.

 

 

 

Pe pagina GoFundMe s-a creat o campanie de strângere de donaţii pentru Brutus şi, în câteva luni, sute de susţinători, impresionaţi de povestea tristă a câinelui, au donat peste 12.000 de dolari, sumă menită să achite o operaţie de corectare a lăbuţelor şi realizarea unor proteze special concepute pentru Brutus. Fondatorul companiei OrthoPets din Denver, Martin Kauffman, s-a specializat în proteze pentru animale şi a fost convins că exista o soluţie şi pentru Brutus. Compania lui a creat lăbuţele prostetice care îi permit câinelui, în sfârşit, să meargă singur. Să păşească pe toate cele patru picioare.

 

stire 2 apr caine 4

 

Brutus a devenit, astfel, al doilea câine din lume cu amputaţie cvadruplă care merge din nou cu ajutorul protezelor. Deşi mersul lui pare ciudat, deşi arată ca un “robocop” canin, cu ajutorul şedinţelor de terapie fizică şi cu ajustarea protezelor în aşa fel încât să îi vină ca turnate, Brutus va putea să ducă o viaţă normală de câine, la fel ca alţi patrupezi ca el. Materialul video de mai jos dovedeşte cât este de fericit pentru asta:

 

 

Sursa şi foto: The Dodo

 

Puteţi citi şi:

Povestea lui Winter, delfinul cu coadă prostetică

FOTO Un fotograf transformă câinii din adăposturi în scriitori celebri

FOTO Imagini cu câini vagabonzi, înainte şi după adopţie

FOTO Poveşti impresionante dintre oameni ai străzii şi animalele lor de companie

FOTO Imagini spectaculoase, realizate cu animale reale


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger