VIDEO Un bărbat și-a transformat urechile în căști, pentru a asculta muzică tot timpul

0

Rich Lee, un american din Nevada, și-a implantat niște mici magneți în cartilajul urechilor și și-a confecționat o bobină pe care o poartă în jurul gâtului, susținând că astfel de creează un câmp magnetic ce determină vibrarea implanturilor, ce produc astfel sunete. 

Body-enhancement enthusiast Rich Lee has done away with traditional headphones and implanted a small magnet headphone directly into his own ear
Pentru a asculta muzică, bărbatul trebuie să-și conecteze telefonul la un amplificator legat de bobină, însă de cele mai multe ori, nu e nevoie de alte melodii în afara sunetelor create prin intermediul câmpului magnetic. Acesta face ca magneții implantați în tragus – mica proeminență a cartilajului paviolionului urechii – să emită sunete pe care numai purtătorul lor le poate auzi. Lee recunoaște că, deocamdată, calitatea sunetului nu se compară cu cea oferită de căștile tradiționale, însă e mulțumit că poate asculta muzică tot timpul și că aceste implanturi sunt, practic, invizibile. Totodată, tânărul speră ca în curând să poată conecta acest sistem la GPS și să primească astfel indicații în timp real despre rute. Un alt plan de folosire a proaspetelor ”jucării” este conectarea acestora la un microfon direcțional inserat în nasturele unei cămăși, pentru a putea auzi cu claritate ce se discută într-un alt colț al încăperii.

Lee Rich se numără printre așa-numiții grinders, persoane care sunt adepte ale modificărilor corporale radicale sau ale biohacking-ului. Acesta din urmă are la bază valori și principii ale ideologiilor transumaniste și biopunk, potrivit cărora modificarea condiției umane prin intermediul tehnologiilor existente constituie un prim pas pentru crearea unei ființe umane superioare. Mulți practicanți ai biohacking-ului sunt, de asemenea, influențați de teoriile legate de cyborgi, apelând la upgrade-uri tehnologice pentru a maximiza capacitățile biologice. Lee crede că prin acest implant va reuși să aibă parte de un sistem de ecolocație asemănător celui specific liliecilor, pe care să-l poată propune ulterior ca soluție de orientare pentru persoane nevăzătoare. La rândul său, bărbatul riscă să rămână fără vedere, după ce, în urmă cu câțiva ani, unul dintre ochi a pierdut capacitatea de a vedea. 

Sursa: Daily Mail

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger