VIDEO Un bărbat orb şi-a văzut soţia după 10 ani, cu ajutorul unui implant bionic

0

Pentru cei care, din fericire, pot vedea lumea în toate culorile şi texturile ei, e aproape de neconceput experienţa unei vieţi în întuneric, ce presupune forme cu totul noi de adaptare. Pentru astfel de poveşti, ştiinţa poate face uneori minuni. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Allen Zderad, un bărbat de 68 de ani care, cu ajutorul unui ochi bionic, şi-a putut vedea soţia pentru prima oară în zece ani.

 

AllenZderad10

 

În urmă cu 20 de ani, bărbatul din Minnesota a început să-şi piardă vederea. A fost diagnosticat cu o boală degenerativă a ochilor, pentru care momentan nu există tratament eficient, astfel încât, în ultimul deceniu, bărbatul a trăit în întuneric aproape total.

De curând însă, americanul a testat un sistem experimental numit Second Sight, care i-a permis lui Zderad să distingă forme şi trăsături umane şi chiar să-şi perceapă propria reflexie în oglindă. Second Sight este descris ca un “implant de ochi bionic, care trimite semnale luminoase către nervul optic, în ciuda retinei afectate. Un cip de foarte mici dimensiuni a fost inserat în ochiul său drept, printr-o intervenţie chirurgicală în luna ianuarie. Două săptămâni mai târziu, restul dispozitivului prostetic integrat în ochelari, a fost activat.”

Deşi noul sistem nu l-a făcut pe american să vadă ca printr-un ochi obişnuit, ci doar să întrezărească realitatea din jur, bucuria acestuia la vederea soţiei sale arată că dragostea poate funcţiona şi la o “rezoluţie” mai slabă.

 

Sursa: Mashable

Puteţi citi şi:

O mamă ascultă inima fiului ei decedat în pieptul femeii către care a fost donată

Piciorul bionic care ajută oamenii să înveţe să meargă din nou

Cel mai complex om bionic din lume

Un fermier chinez şi-a construit singur braţe bionice


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger