VIDEO Un bărbat a plantat legume în centrul Bucureștiului, în semn de protest față de tărăgănarea unor lucrări de reparații

5

Cătălin Berenghi, fost luptător în Legiunea Franceză, acum proprietar al unei cafenele de pe Bulveradul Kogălniceanu din București, cunoscut deja de autorități pentru protestele sale atipice, a plantat porumb, căpșuni, roșii, ceapă, flori și mentă într-o grădină improvizată pe unul din trotuarele bulevardului. A făcut asta în semn de protest față de tărăgănarea lucrărilor de înlocuire a pavajului din zonă.

 

 

„Sunt nemulțumit pentru că Primăria Capitalei și Administrația Străzilor îşi bat joc de noi. Au decopertat acum o lună şi jumătate pe trotuarul acesta, pe partea celalată acum două luni jumătate și vor termina de aranjat asta cine știe, peste vreo 2-3 luni. Până atunci am timp să se coacă porumbul, roșiile sunt în pârg. Am pus și mentă”, a spus bărbatul pentru Digi24. „Își bat joc de noi, trebuie să luăm măsuri. Atitudine civică.” Bărbatul, care deține o cafenea în zona Kogălniceanu, se plânge că, săpămâna trecută, i s-a oprit curentul de cinci ori din cauza lucrărilor. Pe lângă asta, ar fi probleme și cu canalizarea și rețeaua de internet.

 

 

„De aproximativ o lună și jumătate, pe această parte a bulevardului Kogălniceanu a fost scos pavajul, vezi Doamne să fie înlocuit. Pe partea cealaltă a drumului a durat aproape trei luni de zile până au înlocuit acest pavaj”, a precizat Cătălin Berenghi în clipul video de mai sus, postat pe canalul Youtube al realizatorului TV Radu Moraru și pe Nașul.tv. „Acest pavaj este făcut de mântuială, iar odată scos, durează câteva luni să fie remontat la loc. Acest protest este contra Primăriei Generale a Capitalei și a Administrației Străzilor. Vă dau un exemplu: eu care am o cafenea amărâtă aicea nu pot să-mi fac afacerile. Deci nu pot să fiu un om de afaceri. Dacă nu pot să fiu un om de afaceri, să-mi fac treaba, eu îmi cultiv ca să am ce să mănânc zilele astea.” Bărbatul spune că va protesta până la grăbirea reparațiilor.

Potrivit Digi24, reprezentanţii Administraţiei Străzilor au promis că vor sancţiona firma angajată să facă reparaţiile pentru depășirea termenului. Acum doi ani, Cătălin Berenghi a plantat flori şi copăcei într-un şanţ rămas după lucrări de reparaţii la o ţeavă, pe bulevardul Regina Elisabeta din centrul Capitalei. A fost amendat, dat a contestat sancţiunile în instanţă şi a câştigat. La o zi după protestul său, şoseaua a fost reparată.

 

 

Puteți accesa și:

Grădini urbane cresc pe acoperișuri în București


5 comentarii

  1. Cum se numeste cafeneaua? Prefer sa-mi beau cafeaua acolo – si oricine e de acord cu protestul dlui.Berenghi ar trebui sa faca la fel!

  2. Nu se angajeaza firme sau oameni pe merit, ci pe cine stie ce alte motive: nepotism, spaga, legaturi de cumetrie si cine stie ce altceva putred pana in maduva. Asta la toate contractele facute cu statul roman, fie la nivel national sau local. De aceia nu merge nimic cum trebuie in aceasta tara. Sistemul trebuie zdruncinat de la radacina, si capetele retelelor mafiote taiate fara mila.

  3. Foarte bine spus,noi toti romanii ar trebui sa luam atitudine la toate problemele care le intampina romania din cauza ”hotilor”,pentru ca astfel nu se face nimic,suntem batjocoriti in ultimul hal….intr-o tara pe care o considera europeana.mentalitatea,coruptia si interesele nu le putem schimba,dar facand pasi mici cum a facut domnul,incetul cu incetul vom schimba mentalitatea si lucrurile in romania.Asa ca cetateni ai romaniei prindeti curaj sa schimbam lucrurile in romania…..

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger