Video-ul cu acvila şi copilul este un hoax

0

Acum trei zile, un material video a făcut înconjurul lumii, pe internet, televiziuni, în social media, arătând cum o acvilă regală încearcă să răpească un copil aflat într-un parc din Montreal, Canada. Potrivit BBC, materialul a fost realizat de studenţi în cadrul unui curs şi era o simplă provocare pentru aceştia de a-şi testa abilităţile de a face ceva credibil, cu ajutorul tehnologiei 3D.

 

 

Filmuleţul arată cum vulturul ridică, pentru scurt timp, copilul, apoi îl lasă la pământ fără ca acesta să fie rănit. Materialul video a fost vizionat de aproape 17 milioane de persoane pe YouTube, în numai trei zile. Suzanne Guevremont, directorul centrului NAD din Montreal (un centru de pregătire în domeniul digital pentru viitori realizatori de filme), a declarat, pentru BBC, că acest clip a fost produs de patru studenţi, în cadrul unui curs. Aceştia au avut ideea de a face ceva suficient de credibil încât să atragă atenţia lumii.

Studenţii urmau cursul de animaţie 3D şi design digital şi au venit cu ideea clipului după o sesiune de brainstorming; proiectul a fost realizat în şapte săptămâni. „A fost o provocare pentru ei înşişi, au vrut să îşi testeze capacităţile, talentul”, a spus directoarea centrului de pregătire. Atât pasărea, cât şi “răpirea” copilului au fost imagini generate pe computer; singurele lucruri şi secvenţe reale sunt parcul şi scena cu tatăl şi copilul de după „incident”. Combinaţia între imaginile generate pe calculator şi scenele reale a creat efectul de veridicitate. Încă de la apariţia clipului, utilizatori de Twitter şi YouTube şi-au exprimat îndoiala în legătură cu autenticitatea lui.

 

Aici puteţi (re)vedea materialul video.

 

Sursa: BBC

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger