VIDEO Transformă-ți smartphone-ul în robot

0

Niște calculatoriști de la Romotive, sătui de ”ființele” dotate cu inteligență artificială, complicate și costisitoare, au găsit cea mai simplă soluție pentru roboțelul de casă: un smartphone oarecare, montat pe un șasiu sau pe o mașinuță și controlat printr-un cablu conectat la o intrare normală de căști. Deocamdată nu știe să facă prea multe, însă apelul către hackerii din lumea întreagă a bia a fost lansat.

Ideea este foarte simplă: orice smartphone sau iPod Touch poate deveni ”creierul” unui astfel de roboțel, toate comenzile fiind deja conținute în telefon și putând fi descărcate ca aplicații. Cei de la Romotive au făcut o strângere de fonduri care le-a depășit așteptările, astfel încât prețul unui astfel de Romo comandat de pe site-ul lor este, pentru început, de doar 78 de dolari.

Deocamdată, Romo poate fi folosit la jocuri de curse cu mașinuțe, poate fi trimis de colo-colo, în calitate de spion sau poate transporta un buchet de flori până la iubita oricărui geek, devenind astfel un vehicul cât se poate de romantic. Însă funcțiile lui Romo sunt deschise, de curând fiind lansată o strigare pentru cei cu imaginație și cunoștințe de programare.

 

Romo has something to say! from Romotive on Vimeo.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger