VIDEO Tradiție barbară într-un orășel american: Curcani vii sunt aruncați din avioane

1

Administrația Federală de Aviație (FAA) și People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) sunt cu ochii pe un orășel din nordul statului Arkansas din SUA, unde, potrivit tradiției, se aruncă din avioane, de la joasă altitudine, curcani vii în cadrul festivalului Turkey Trot.

Organizatorii festivalului neagă că vor mai include acest obicei barbar în festival, dar PETA oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru orice informație care duce la un arest, iar FAA vânează piloții care ar participa la așa ceva.

Cu toate acestea, curcanii cad, în continuare, din cer. “Toată lumea spune ‘habar n-am cine face așa ceva’, dar, de fapt, toată lumea știe”, spune Lynn Lunsford, purtătorul de cuvânt al FAA.

Festivalul Turkey Trot omagiază unul dintre principalele exporturi ale statului. Arkansas a fost al treilea cel mai mare producător de curcani în 2010 dintre toate statele americane. Ținut pentru prima dată în 1946, festivalul este o atracție a orășelului de 1.200 de persoane, Yellville. Include un concurs de strigare a curcanilor, o cină cu curcan și concursuri de frumusețe, iar, pe vremuri, a inclus o aruncare a curcanilor de pe acoperișul tribunalului local.

În prezent, aruncarea curcanilor este reaizată de cetățeni din avioane. Piloții care mai participă riscă să-și piardă licența.

 

Sursa: Huffington Post


Un comentariu

  1. Anul trecut am participat la un semimaraton intitulat “Turkey Trot” (intr-o baza militara din Irak) , insa nu a cazut niciun curcan din elicopterele care survolau zona. Bine ca am aflat totusi ce inseamna turkey trot.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger