VIDEO. Top 5 zgârie-nori eco

1

Super turnurile moderne se pot transforma în adevărate comunități, cu spațiu de locuit, de muncit, de făcut shopping și de relaxat. Însă încălzirea acestor clădiri iarna și răcorirea lor pe timp de vară, pomparea apei la etajele superioare și simpla iluminare imiplică costuri și resurse mari, pe lângă cele necesare construcției. În aceste condiții, arhitecții au găsit metode inovative de utilizare a materialelor reciclate, de implementare a încălzirii și răcoririi pasive și de generare de energie alternativă, amplasând și grădini la sute de metri înălțime.

Tree Hugger trece în revistă 5 zgârie-nori ce împing ecologia la înălțime:

5. Turnul Ohkta

Uriașa clădire de 400 de metri urmează să fie sediul gigantului energetic rus Gazprom și va fi super-izolată cu ajutorul a două învelișuri de sticlă care vor vrea un atrium în jurul corpului principal al clădirii.

4. Turnul Hearst

Cadrul triunghiular al clădirii este confecționat în proporție de 85% din oțel reciclat și utilizează cu 20% mai puțin oțel decât un cadru convențional. De la atriumuri pavate cu calcar pentru absorbția căldurii până la o statuie pe care curge apă de ploaie, clădirea este împânzită cu trăsături ecologice.

3. Bahrain World Trade Center

Construit în 2008, acesta este primul zgârie-nori din lume care integrează turbine eoliene în designul său. Clădirea constă din două turnuri în formă de velă destinate să împingă vântul înspre două turbine cu o capacitate de 225 de kilowați, capabile să genereze între 11 și 15% din consumul total de energie.

2. Turnul din Shanghai

Acesta va fi cel mai întalt și mai prietenos cu mediul zgârie-nori din China. Îmbinată din nouă clădiri cilindrice dispuse una peste alta, construcția este prevăzută cu un sistem de captare a apei de ploaie, care urmează să fie folosită la încălzit și răcit. Turnul va găzdui și nouă grădini, în timp ce fațada de sticlă va reduce cu 24% presiunea vântului.

1. Turnul Dynamic

Este vorba de un zgârie-nori rotativ de 80 de etaje care urmează să fie înălțat în Dubai și alimentat în întregime cu energie produsă de 79 de turbine eoliene dispuse orizontal. Ceea ce este descrisă drept „prima clădire în mișcare din lume” va fi prevăzută cu panouri solare fotovoltaice instalate pe acoperișul fiecărui etaj pentru a asigura un surplus de energie regenerabilă. Costurile sale sunt estimate la 700 de milioane de dolari.

Foto: Captură Youtube

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: VIDEO. Bradul de Crăciun iluminat cu un ţipar electric » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger