VIDEO Toleranţă: Un musulman francez legat la ochi aşteaptă îmbrăţişări pe o stradă din Paris

0

După atacurile teroriste din Paris, de acum o săptămână, în mai multe ţări din lume (Franţa, SAU şi Canada, în special) au fost raportate atacuri generate de ură împotriva comunităţii musulmae (ameninţări, incendieri, vandalism etc.). Îngrijorat de faptul că întreaga lume musulmană este asociată etichetei de “terorist”, un bărbat din Paris – francez musulman – a realizat un experiment social inedit, la doar trei zile după atacurile teroriste ce au şocat Franţa şi lumea întreagă.

Mesajul bărbatului a fost unul simplu: nu toţi musulmanii sunt terorişti. Aşa că, luni după-amiaza, a stat în Place de la République din Paris, legat la ochi, cu o pancartă lângă el pe care era scris acest mesaj: “Sunt musulman, dar mi se spune că sunt terorist. Am încredere în voi, voi aveţi încredere în mine? Dacă da, luaţi-mă în braţe!”. Bărbatul stătea cu braţele deschise, fără să ştie care va fi reacţia celor care treceau pe lângă el.

Însă parizienii au dat o excepţională dovadă de umanitate şi toleranţă. Cei mai mulţi l-au îmbrăţişat, mulţi au făcut fotografii cu telefoanele mobile, iar alţii chiar au izbucnit în lacrimi. Spre seară, bărbatul şi-a dat jos legătura de la ochi şi s-a adresat mulţimii adunate în jurul său:

“Aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru că mi-aţi oferit câte o îmbrăţişare. Am făcut acest lucru pentru a transmite un mesaj lumii. Sunt musulman, dar asta nu mă face terorist. Nu am ucis niciodată pe nimeni. Vinerea trecută era ziua mea de naştere, dar nu am ieşit în oraş. Îmi pare rău pentru toate familiile victimelor. Dar vreau să vă spun că musulman nu înseamnă automat terorist. Un terorist e un terorist, cineva care ucide o altă fiinţă umană pur şi simplu. Un musulman adevărat nu ar face asta. Religia ne-o interzice”.

 

 

Surse şi foto: True Activist, Addicting Info


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger