VIDEO Tinker’s Bubble, cea mai veche comunitate britanică în afara reţelelor de consum

0

Comunitatea Tinker’s Bubble din Marea Britanie este considerată cel mai vechi sat ecologic, cu impact scăzut asupra mediului, care vieţuieşte în afara reţelelor de consum: de 21 de ani, oameni extrem de diferiţi trăiesc împreună în acest fel, izolaţi de sistem, scrie site-ul True Activist.

 

 

De-a lungul celor 21 de ani, unii dintre membrii comunităţii au plecat, după o vreme, dar alţii au rămas, alegând definitiv acest stil de viaţă. Câştigă bani (consideraţi ai comunităţii) de pe urma grădinăritului şi vânzării de produse din mere. Nu fac foarte mulţi bani, dar sunt mulţumiţi că pot avea tot ce le este necesar. Folosesc lemne pentru gătit şi încălzire şi, de peste două decenii, nu au făcut uz de niciun fel de combustibil fosil.

Satul se întinde pe 16 hectare, într-o zonă deluroasă şi împădurită din regiunea rurală Somerset. Peisajul pare desprins din filmele cu hobiţi, până la detalii arhitecturale ale locuinţelor. Materialul video de mai jos este un scurt documentar despre această comunitate care merită cu siguranţă vizionat. Localnicii vorbesc deschis despre ideea de comunitate, despre educaţie, despre lumea “din afară” şi despre cum se trăieşte în armonie cu natura.

 

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: True Activist

 

Puteţi citi şi:

Insula canadiană unde toată lumea trăieşte în afara reţelelor de consum

“Golfuleţul libertăţii”, complexul inedit construit de un cuplu în afara reţelelor de consum

“Satul regenerabil” din Alaska funcţionează exclusiv pe resurse oferite de natură


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger