VIDEO Time-lapse: Terra Sacra, un film realizat în 6 ani, în 24 de ţări

0

Fotograful şi realizatorul de film Sean White a călătorit în 24 de ţări, de pe şapte continente, pe parcurcul a şase ani, pentru a aduna materialul necesar filmului time-lapse pe care îl puteţi urmări mai jos. White este recunoscut pentru activitatea sa în domeniul foto – video, el colaborând cu nume precum National Geographic Channel, Discovery Channel, History Television, PBS, Sports Illustrated etc. şi fiind recompensat cu numeroase premii până acum.

 

 

„Terra Sacra este un film de şase minute, realizat în tehnologia time-lapse, care prezintă peisaje din locuri foarte îndepărtate şi monumente vechi de pe glob. Am cules imaginile în perioada 2006 – 2012, în timpul călătoriilor pe care le-am făcut fie în interes personal, fie pentru câte un proiect profesional şi le-am pus laolaltă pentru a celebra o temă atât de dragă inimii mele: Pământul Sacru”, scrie autorul filmului. El susţine că ar vrea să îşi continue proiectul şi să facă un film mai lung, revizitând locurile care au dat viaţă acestui video time-lapse. Filmul ar urma să combine mai multe tehnici de filmare, dar ideea are nevoie de susţinere, fotograful fiind în căutarea sponsorilor care să asigure finanţarea proiectului.

„Muzica din acest scurt time-lapse este compusă de Roy Milner. Filmul este alcătuit din trei părţi: actul I – Pământul primordial, actul II – Trecutul întâlneşte prezentul şi actul III – Universul etern. Mi-am dorit foarte mult să pot împărtăşi frumuseţea locurilor pe care le-am văzut în călătoriile mele şi sper ca şi privitorii filmului să fie emoţionaţi descoperind minunile acestei planete”, spune White.

 

 

Sursa: TreeHugger, Terra Sacra

Foto: Captură Vimeo


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger