VIDEO. Teoria evoluției, confirmată de o gorilă care merge în două picioare

3

Se pare că nu numai oamenii se descurcă atunci când vine vorba de multitasking. O gorilă botezată Ambam a devenit faimoasă după ce a început să meargă în două picioare, exact ca un om. Phil Ridges, un expert de la o grădină zoologică britanică, crede că gorila a început să meargă așa când a avut mâinile pline, descoperind că poate să circule și să care în același timp.

O altă teorie la fel de plauzibilă este și cea care spune că gorila s-a ridicat în două picioare pentru a avea avantajul înălțimii și a-i depista mai ușor pe îngrijitorii care îi aduc mâncare. Iar o ultimă teorie spune că Ambam poate sta în două picioare pentru a-și păstra mâinile uscate când plouă 🙂

Ambam nu e prima gorilă care merge în două picioare. Acest mod de deplasare neobișnuit pentru primate a fost practicat și de tatăl și sora sa. Nu știm însă câtă vreme Ambam și gorilele din specia lui vor mai putea umbla în două picioare, având în vedere că specia este pe cale de dispariție, iar numărul de exemplare rămase pe Pământ este extrem de mic.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Citiţi şi:

Un brazilian a fost salvat de câinele său dintr-un jaf armat

Tumorile infecţioase canine. Noi rezultate genetice

VIDEO. Rezistenţă spectaculoasă: Un câine a supravieţuit 5 zile pe gheaţă

VIDEO. Un câine dispărut se întoarce acasă după 5 ani

Sursa: MSNBC

Tags:3 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger