VIDEO Stăpâne, stăpâne, mai adă şi-o dronă! Mioriţa irlandeză sau păstoritul oilor cu drone

0

În Carlow, Irlanda, ciobanii au găsit o utilizare inedită dronelor: supraveghează oile cu ajutorul lor şi le direcţionează, totodată, folosind aceste dispozitive, aşa cum ar face, în mod normal, cu ajutorul câinilor, scrie publicaţia The Daily Mail. Oile reacţionează la mişcarea şi la zgomotul făcute de dronă, după cum se poate vedea şi în materialul video de mai jos.

 

 

Adunarea oilor poate fi o sarcină dificilă chiar şi pentru ciobani experimentaţi şi câinii lor special instruiţi pentru asta. Dar tehnologia vine cu o soluţie: o dronă reuşeşte să adune o turmă de 120 de oi de pe un câmp, pentru a le face să treacă printr-o poartă destul de îngustă, în numai câteva minute. Turma reacţionează vizibil la zgomotul şi mişcările dronei, botezate “Shep”, care zboară înainte şi înapoi, bâzâind fără încetare. Drona, însă, rămâne tot timpul în urma turmei, ca să o împingă înspre poarta prin care trebuie să treacă.

 

 

stire 31 mar drone 2

stire 31 mar drone 3

 

Manevrele dronei sunt chiar impresionante, mai ales la final, când ultimele trei oi din turmă sunt direcţionate către poartă, pentru a ajunge pe un alt câmp. Materialul video, intitulat “Shep the Drone, Worlds first Drone Sheepdog” are potenţial de a deveni viral, fiind deja vizualizat de zeci de mii de ori pe canalul YouTube, în numai două zile. Filmarea şi fotografiile au fost realizate de Paul Brennan, specializat în fotografie aeriană pentru fermieri. Spaţiul aerian britanic a început să fie tot mai populat de drone, cu utilităţi variate – de la supraveghere, la fotografie sau securitate.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: The Daily Mail

 

Puteţi citi şi:

Drone pe post de chelneri, în Singapore

Drona de prim-ajutor în cazul unui atac de cord, mai rapidă decât ambulanţa

Ştirile zilei, livrate de drone

Iranienii au conceput o dronă-salvamar

Noua metodă de spionat vecinii

VIDEO Delfini şi balene, o filmare spectaculoasă realizată cu o dronă

Cetăţenii ucraineni au strâns bani prin crowdfunding pentru prima “dronă a poporului”


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger