VIDEO: Slovenii au ieşit în stradă împotriva ACTA

0

Două proteste anti-ACTA au avut loc astăzi în Slovenia: unul, în oraşul Maribor şi celălalt, chiar în capitala statului, Ljubljana. În ciuda vremii geroase şi a vântului puternic, aproximativ 300 de persoane s-au adunat la Maribor şi câteva sute la Ljubljana, unde protestul a avut ca ţintă şi sediul Parlamentului sloven.

 

 

Bloggerii care au informat despre aceste proteste au fost dezamăgiţi de faptul că evenimentul online creat pe Facebook a adunat 2.000 de persoane anunţate ca participante la protestul de la Maribor, dar prezenţi au fost numai 300. „Oameni buni, nu puteţi începe o revoluţie din paturi!”, a scris utilizatorul FIFE pe site-ul gamersunited.org. Potrivit acestuia, protestele au fost paşnice, iar participanţii au avut la dispoziţie o scenă improvizată şi un microfon unde să îşi spună opiniile proprii despre ACTA.

 

Video şi imagini surprinse la Maribor (sursa: GamersUnited.org)


 

 

 

 

 

 

La Ljubljana, oamenii au protestat în faţa Parlamentului sloven, iar manifestarea s-a desfăşurat, şi aici, în condiţii paşnice. Iată mai jos două filme realizate de participanţi la protestul din capitala Sloveniei (sursa: YouTube):

Citiţi şi: Ambasadorul Sloveniei în Japonia îşi cere scuze pentru că a semnat ACTA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger