VIDEO Skateboardul electric cu o roată, o metodă inedită de transport urban

0

Poate va dura o vreme până când vom vedea şi în România aşa ceva (deşi doritori mai mult ca sigur există), dar asta nu înseamnă că nu putem arunca o privire: v-ar plăcea un astfel de mijloc de transport prin oraş? Este distractiv, uşor, electric, de dimensiuni mici, uşor manevrabil şi uşor de parcat.

 

 

Prototipul pe care îl puteţi vedea în materialul video de mai jos, Onewheel, dezvoltat de Future Motion, constă într-o singură roată, lată, stabilă, încorporată într-o placă de aluminiu şi lemn de arţar. Controlul plăcii se face din corp şi balansul picioarelor: dacă te apleci în faţă, placa porneşte (nu este nevoie de avânt cu piciorul, ca la un skateboard clasic), iar dacă te apleci în spate, viteza scade, până la oprirea totală a plăcii sau poţi chiar merge înapoi cu ea. Dacă vrei să întorci la stânga sau la dreapta, pur şi simplu te apleci în direcţia dorită şi placa va executa schimbarea de direcţie.

Placa este alimentată de un motor pe baterie (litiu, 48 de volţi) care ţine pe o distanţă de aproximativ 10 kilometri şi poate fi reîncărcată în 20 de minute (la o staţie destinată încărcării bateriilor pentru autovehicule electrice). Proiectul Onewheel, scrie TreeHugger, a pornit cu ajutorul platformei Kickstarter, pe care s-a derulat o campanie de strângere de fonduri de tip crowdfunding. Cu ajutorul celor care au crezut în proiect şi l-au finanţat, acesta a putut fi pus în practică – deocamdată, sub forma unui prototip. Campania este încă în derulare pe Kickstarter şi cine donează cel puţin 1.299 de dolari va primi o astfel de placă din prima tură de producţie de serie, estimată să aibă loc în luna septembrie a acestui an.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger

Video: YouTube

 

Puteţi citi şi:

FOTO Dacă credeaţi că şoriceii nu se pot da cu placa…

Cu skateboardul pe scări în jos

FOTO Reciclare artistică: sculpturi din skateboard-uri

VIDEO Primul skateboard care levitează

FOTO Skating prin Afganistan


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger