VIDEO Simfonia luminii, din sticle de plastic reciclate

0

Reciclarea poate fi un proces plin de creativitate, de imaginaţie şi poate transforma lucruri pe care le aruncăm la gunoi în artă. Un exemplu în acest sens puteţi vedea şi în imaginile şi materialul video de mai jos, care redă un spectaculos joc de lumini al unei Luni în creştere, realizată din sticle de plastic reciclate.

 

 

„Rising Moon” s-a aflat în parcul Victoria din Hong Kong, unde a fost construită anul trecut, în cadrul evenimentului Lantern Wonderland 2013. Jumătatea de Lună este creată din mii de sticle de plastic de apă, reciclate şi din lumini de tip LED. Instalaţia vorbeşte publicului despre două lucruri esenţiale pentru Hong Kong: dedicarea pentru un stil de viaţă durabil şi viaţa de noapte vibrană a locului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Instalaţia a fost creată de firma locală Daydreamers Design, iar după ce evenimentul s-a încheiat, sticlele de plastic utilizate la construcţia sa au fost, din nou, reciclate. În materialul video de mai jos, puteţi vedea spectacolul de lumină creat cu ajutorul instalaţiei, menit să atragă atenţia asupra faptului că oricând putem găsi o altă întrebuinţare, practică sau artistică, lucrurilor de care considerăm că nu mai avem nevoie:

 

 

Surse şi foto: Rising Moon, Fubiz, Rising Moon Facebook 

 

Puteţi citi şi:

Cum pot fi reciclate cutiile de pizza

Case din sticle de plastic reciclate – o soluţie pentru oamenii fără adăpost

FOTO Reciclare artistică: sculpturi din skateboard-uri

O mişcare din ce în ce mai populară: schimbul de alimente

Orchestra Reciclată, muzică şi speranţă în ghetourile din Paraguay

Un tânăr de 19 ani a creat un sistem care va curăţa oceanele de milioane de tone de plastic

Viaţa unui erou necunoscut al reciclării din Brazilia

VIDEO Cum să faci un mic iaz dintr-un cauciuc uzat


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger